Pocetna Društvo Vodopadi Gostilje

Vodopadi Gostilje

1929
0
Podelite

U blizini Stopića pećine, a 25 kilometra od centra Zlatibora, nalaze se i nestvarno lepi vodopadi u selu Gostilje. Gostiljski vodopad, nalazi se u sklopu uređenog parka, gde pored vodopada postoji velika zelena površina sa klupama, spravama za igranje za decu, toaletima i svemu što je potrebno za pravi odmor. Sam vodopad obrušava se sa dvadeset metara visoke litice, a potok gradi nekoliko manjih vodopada, koji teku niz šumovit teren, do ušća u reku Katušnicu. Nivo vode zavisi od količine padavina u datom periodu godine, a ono što se prvo može primetiti jeste izuzetno čista i bistra voda. Za ljubitelje dobrih fotografija i prirode, poseta ovim vodopadima idelana je prilika da se rashlade u letnjim danima, uživaju u prirodi, ali i naprave odlične fotografije za svoje društvene mreže. Postoji nekoliko klupica duž samog potoka, na kojima možete odmarati i diviti se ovom prizoru. Vodopad je veoma atraktivan za turiste i svi koji ga posete oduševljeni su njime.

-Prvi put sam ovde i oduševljena sam predelima. Priroda u ovom delu zemlje je jako lepa. Poseban utisak na mene ostavili su vodopadi, predivni su, pravo prirodno bogatstvo. Takođe, šetalište i prilaz izletištu lepo su uređeni. Ponoviću ovaj izlet sigurno- kaže Jelena Šipčić iz Beograda.

Ulaz po osobi, na Gostiljske vodopade košta 150 dinara, ali doživljaj i fotografije koje ćete napraviti vrede mnogo više.