Pocetna Društvo Gde će Užičani na odmor?

Gde će Užičani na odmor?

1342
0
Podelite

Pitali smo sugrađene da li ove godine planiraju odlazak na letovanje. Većina ispitanika u anketi kaže, da ovog leta ipak neće iskoristiti svoje godišnje odmore. Kako su nam rekli neki, njima su vlasnici firmi slobodne dane u toku vanrednog perioda zbog korona virusa već uračunali kao godišnji odmor, tako da su ga već potrošili. U razgovoru sa jednom sugrađankom, koja radi u bolnici, rekla nam je da odmor ne planira zbog prirode posla.

Većina građana svoje zdravlje neće dovoditi u pitanje i ne želi da rizikuje da zbog nekoliko dana odmora izlože sebe i svoje  porodice opasnosti. Manji deo njih ipak svoje slobodne dane će iskoristiti, ali isključivo u Srbiji ili regionu. Neki od njih prvobitno su rezervisali smeštaje u Grčkoj, ali u međuvremenu, zbog ponovnog povećanog broja zaraženih- ipak su otkazali.

Sugrađani koji će ove godine ići na letovanje, odlučili su da to budu uglavnom: planine, jezera ili banje. Od mogućih destinacija, Užičani će uglavnom ići na obližnji Zlatibor, Zlatar i Kokin brod ili u neku od banja kao što su Vrnjačka ili Junaković banja. Neki će otići malo dalje, pa će svoj odmor provesti u susednoj Republici Srpskoj u „gradu sunca“- Trebinju.

„Planiramo da idemo u Trebinje, gde ćemo se kupati na bazenima. Prvobitno je u planu bila Grčka, međutim rezervaciju smo Otkazali, a u Hercegovinu idemo jer imamo familiju i zbog lepota tog kraja. Nadamo se da nećemo imati nikakvih problema i ako sve bude u redu, produžićemo do Hrvatske“, kaže Ivana Samardžić iz Užica.

Jelena Mlađenović iz Užica, kaže da neće ići nigde, da će kupiti bazen i na taj način verovatno provesti letnje dane, dok njena prijateljica Slađana Rabrenović, planira odlazak u Vrnjačku
banju.

Neki od građana, svoje odmore već su iskoristili.

„Svratili smo do Užica, a inače smo bili na odmoru na Zlatiboru. Trebali smo da idemo u Grčku, ali smo odustali. Na Zlatiboru ima ljudi, ali nije gužva kao inače“, kaže Irena iz Valjeva.

Dakle, ukoliko planirate odmor i dalje važi preporuka, da je najbolji način da slobodne dane iskoristite u našoj zemlji.