Pocetna Čajetina Zlatiborsko leto

Zlatiborsko leto

1024
0
Podelite
foto: arhiva

Na Zlatiboru trenutno boravi do 10 hiljada gostiju, hotelijeri imaju dobre najave za letnju sezonu, veliki broj sportskih ekipa je rezervisao kapacitete za pripreme, a kulturno leto počeće u avgustu, kaže direktor TO Zlatibor Vladimir Živanović.

Dok Kraljev trg, šetališta i tržni centar poprimaju drugačiji izgled Staro selo Sirogojno, Stopića pećina, Gostilje, Vodice, Uvac i druga atraktivna mesta od početka juna beleže posete. Produženi vikendi na Zlatiboru, prema rečima direktora TO Zlatibor, okupe i do 40 odsto gostiju.

„U ovom sad periodu još uvek nije dozvoljen rad bioskopa. Mi smo opremu nabavili, repertoar je spreman, samo čekamo kada će se dozvoliti projekcije, a samim tim će krenuti i predstave, počeće da radi pozorište. Naši gosti u letnjoj sezoni neće ostati uskraćeni za organizaciju koncerata na koje su navikli. Mi ćemo organizovati neka dešavanja na Kraljevom trgu, ali opet sve zavisi od same situacije, u kom obimu i kako ćemo moći na najbezbedniji način da sve organizujemo“, dodao je Živanović.

Direktor Turističke je, sudeći prema najavama i interesovanju gostiju, siguran da će se letnja sezona produžiti i na septembar i oktobar, ukoliko vreme bude naklonjeno kao prethodnih godina.