Pocetna Društvo Radovi pri samom kraju

Radovi pri samom kraju

865
0
Podelite

Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina tokom prošlonedeljnog obilaska početne stanice zlatiborske gondole izrazio je zadovoljstvo trenutnom dinamikom u realizaciji radova i istakao da će ovo biti najveća turistička atrakcija u Srbiji ali i u regionu.

-Posle ovog uplitanja i podizanja drugog dela sajle za montiranje kabina, pristupiće se njihovom postavljanju i sve će biti spremno za probni rad ove najduže gondole na svetu. Ukupna vrednost radova je 13 miliona evra i kompletan projekat je finansiran iz budžeta lokalne samouprave – izjavio je Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina tokom prošlonedeljnog obilaska početne stanice zlatiborske gondole. Stamatović je izrazio zadovoljstvo trenutnom dinamikom u realizaciji radova i istakao da će ovo biti najveća turistička atrakcija u Srbiji ali i u regionu.

Zlatiborska gondola, u dužini od devet kilometara, sa jednom međustanicom na Ribničkom jezeru povezivaće centar turističkog naselja sa vrhom Tornik i posetioci Zlatibora će u njoj moći da uživaju tokom čitave godine. Lokalno rukovodstvo, zadovoljno realizacijom ovog projekta, najavilo je i drugu gondolsku žičaru od Tornika do vrha Čigota.