Pocetna Politika Užice: Odziv do 14 časova 26,26 odsto

Užice: Odziv do 14 časova 26,26 odsto

1078
0
Podelite

Izlaznost do 14 časova na lokalnim izborima u Užicu je 26,26 odsto, a na parlamentarnim 26,41 odsto, podatak je Gradske izborne komisije, odnosno Radnog tela RIK-a.

Izlaznost je izračunava na osnovu odziva birača na šest biračkih mesta na kojima je upisano 4.996 glasača na kojima je do navedenog vremena glasalo 1312 građana. Do 14 časova na biračkim mestima po selima glasalo je više od polovine brača. Biračko mesto sa najvećim brojem glasača u Užicu je u vrtiću na Pori sa blizu 1500 gradjana sa pravom glasa.

Izbori se odvijaju uskladu sa merama prevencije protiv koronavirusa i biračima su na glasačkim mestima dostupne zaštitne maske i dezinfekciona sredstva. Do 14 časova na biračkim mestima po selima glasalo je više od polovine brača. Biračko mesto sa najvećim brojem glasača u Užicu je u vrtiću na Pori sa blizu 1500 gradjana upisanih u birački spisak.

Pored ostalih gradova u Srbiji CESID je u uočenim nepravilnostima naveo i biračko mesto Užice 46 (Dom učenika) zbog ubacivanja listića u pogrešnu kutiju i zbog kašnjenja sa sa otvaranjem biračkih mesta i neorganizovanosti broj 75 (Filijala PIO) u Užicu.
Gradska izborna komisija utvrdila je da je do kašnjenja u otvaranju birališta na Beloj Zemlji došlo iz tehničkih razloga i glasanje je počelo sa zakašnjenjem u 7,35 časova što kako nam je rečeno u GIK-u ne remeti izborni proces i biralište će biti zatvoreno u 20 časova.

U birački spisak grada Užica upisano je 65.691 glasač koji biračko pravo možeda ostvari na 91 biralištu.

Na parlamentarnim izborima u Srbiji do 12 sati glasalo je 18,01 odsto upisanih birača, saopštila je Republička izborna komisija.