Pocetna Politika Užice: Izlaznost do 10 časova 8,8 odsto

Užice: Izlaznost do 10 časova 8,8 odsto

1113
0
Podelite

Na području Grada Užica održavaju se lokalni izbori za sastav nove Gradske skupštine koja ima 67 odborničkih mesta i parlamentarni izbori za novi saziv Narodne skupštine Srbije.

Izlaznost birača na izborima u Užicu do 10 časova je 8,8 odsto, podatak je Gradske izborne komisije, odnosno od 4.996 birača koji imaju pravo glasa na šest posmatranih biračkih mesta do 10 časova glasalo je njih 440.

Izlaznost za lokalne izbore prati se na šest biračkih mesta i to u MZ Gostinica, Potpeć, sala u Ravnima, u JKP “Vodovod” i na biralištima u školama “Miodrag B. Matić” i “Slobodan Sekulić”.

Sva biračka mesta u Užicu otvorena su jutros u 7 časova, osim jednog birališta na Beloj Zemlji za koje postoje navodi o kasnjenju početka glasanja što izborna komisija proverava.

Pravo glasa na izborima ima 65.691 građana Užica koliliko je upisano u birački spisak koji svoje pravo mogu ostvariti do 20 časova.

Za sve birače na glasačkim mestima obezbeđene su zaštitne maske i dezinfekciona sredstva i primenjuju se mere zaštite od koronavirusa uključujući rastojanje između samih birača i članova odbora.

U Užicu se glasa na 91 biračkom mestu od kojih je jedno u užičkom zatvoru. Na listićima za glasanje za lokalne izbore nalazi se sedam izbornih listi, četiri koalicione, dve stranačke i jedna grupe građana.

Na parlamentarnim izborima birači se odlučuju između kandidata za poslanike sa 21 izborne liste za Narodnu skupštinu.

U Domu za stare na Zabučju biralište koje ima oko sto glasača izbori će biti održani na otvorenom, u dvorištu ukoliko dozvole vremenske prilike uz primenu svih mera zaštite od koronavirusa uključujući vizire.

Izborna tišina traje do 20 časova kada se glasanje završava, a izborna komisija će imati rezultate izlaznosti na svaka dva sata počevši od deset sati.