Pocetna Društvo Završena rekonstrukcija komandno obrazovnog centra u Krčagovu

Završena rekonstrukcija komandno obrazovnog centra u Krčagovu

856
0
Podelite

Završni su radovi na rekonstrukciji komandno-obrazovnog centra u zgradi bivše kasarne u Krčagovu. Direktor JP „Užice razvoj“ Nikola Maksimović rekao je da su završeni svi projektom predviđeni radovi.

„Završeno je oko 2000 kvadrata objekta, urađeni su mašinski, elektro radovi, kompletan objekat je priveden nameni. Objekat je urađen po visokim standardima, urađena su dva amfiteatra, sve potrebne učionice neophodne za rad manjih grupa po zahtevima fakulteta, zaokružena je celina celokupnog objekta. Ovo su prvi infrastrukturni koraci koji su neophodni da budući centar visokog obrazovanja počne da radi u Krčagovu, koje postaje trgovinsko-obrazovni centar jako bitan za ovaj grad Užice. Ovih dana dobijemo i upotrebnu dozvolu kompletnog objekta, i nadamo se da će u najskorije krenuti ozbiljni razgovori sa potencijalnim fakultetima, školama da mogu da dođu ovde i da im ponudimo prostorije za početak njihovog rada u Užicu“, rekao je Maksimović.

Projekat rekonstrukcije budućeg centra visokog obrazovanja vredan 50 miliona dinara finansiran je zajedničkim učešćem grada Užica i Vlade Republike Srbije.