Pocetna Zabava Prva regata na daskama

Prva regata na daskama

1185
0
Podelite

Udruženje za sportove u prirodi „Green bear“ iz Bajine Bašte, zajedno sa centrom za aktivni turizam „CAT kanjon Adventures“ iz Višegrada i sportskim udruženjem „SUP Neoplanta“ iz Novog Sada, organizovaće prvu regatu na daskama, u subotu i nedelju 20. i 21. juna. Predviđeno je da učesnici plove od Ljubavnog ostrva u Novom Sadu, do Velikog ratnog ostrva u Beogradu.

Prijavljeno je ukupno dvadeset učesnika, rekreativaca i ljubitelja prirode, koji će veslati ukupno 101 kilometara, u dva dana, 20. i 21. juna, čime će ujedno biti i zvanično otvoren početak sezone veslanja u Srbiji. Za učesnike će biti organizovan i kamp gde će prenoćiti, kod ušća reke Tise u Dunav.

-Ovu regatu organizujemo zbog promocije nove vrste sporta: SUP-a (stand up paddling), odnosno veslanja na dasci, koje je u ponudi u našem udruženju od 2015. godine i koje postaje sve interesantnije posetiocima i ljubiteljima prirode. Početak leta, koje nam ove godine stiže 20. juna, zvanično će biti obeležen i početkom veslačke sezone u Srbiji, ali želimo i da vidimo u kakvom su nam stanju reke  u tih 100 kilometara – objašnjava Miloje Jovanović iz udurženja „Green bear“ iz Bajine Bašte.

Iz udruženja „Green bear“ iz Bajine Bašte, kažu da je sezona uveliko počela, da najviše turista ima iz Srbije, ali i da pristužu mnogi iz Irske, kao i da su najavljene ture iz Španije.

-Turisti su najviše zaintresovani za plovidbu rekom Drinom u trajanju od tri sata, od Perućca do Bajine Bašte (petnaest kilometara), odnosno do čuvene kućice na Drini. Vožnja po osobi, za ovu turu košta 35 eura – dodaje Jovanović.

Turistima su na raspolaganju i drugi mnogobrojni sadržaji, kao što su: pešačke staze, planinarenje, posete vidikovcima, posete seoskim domaćinstvima, kao i organizovanje mnogobrojnih piknika, ručkova i uživanja u šumi i predivnim lepotama bajinobaštanskog kraja i planine Tare. Takođe, za ljubitelje nešto mirnijih voda, tu su ribolov, veslanje, kupanje i ronjenje, na jezerima Perućac i Zaovine. Za one sa nešto više avanturustičkog duha, organizuju se i ture veslanja, od jezera Perućac, pa čak do Višegrada, u trajanju od dva dana i kampovanjem u Žepi.