Pocetna Čajetina Poznati putnici u Beograd

Poznati putnici u Beograd

1234
0
Podelite

Takmičenjima u ekipnim sportovima upotpunjen je ovogodišnji program Sportskih igara mladih u Čajetini i na Zlatiboru, a do pobeda i plasmana na državno finale u Beograd stigle su ekipe „Komplet lepinja“ iz Čajetine u fudbalu, „Ere s onoga sveta“ iz Užica u basketu, „Tara“ iz Bajine Bašte u odbojci i ekipa odeljenja IV1 iz OŠ „Dimitrije Tucović“ Čajetina u igri između dve vatre. Svečano otvaranje i sva nadmetanja osim fudbala izmeštena su u dvoranu Sportskog centra Čajetina, zbog kiše.

Otvaranje takmičenja obeleženo je tradicionalnim paljenjem plamena Sportskih igara mladih. Organizatori su se zahvalili opštini Čajetina, Sportskom savezu Čajetina i Sportskom centru Čajetina za saradnju i partnerstvo u organizaciji najmasovnije sportske manifestacije za decu osnovnih škola u Evropi. Zakletvu prijateljstva u ime svih sportista položila je Jovana Aćimović, koja je ostvarila pobedu u šahu, pre 12 dana kada su na programu bili individualni sportovi:

U fudbalu je ulogu favorita opravdala ekipa „Komplet lepinja“, koja je trijumfovala i prošle godine. Članovi pionirske selekcije FK „Zlatibor“ ostvarili su tri pobede na turniru i osvojili prvo mesto.
Turnir u uličnoj košarci okupio je 10 ekipa, a kao daleko najbolje su se pokazale ekipe iz Užica. Posle interesantnih basketaških okršaja dečaka od devet do 15 godina, do trećeg mesta stigla je ekipa „Četiri džedaja“ iz Priboja, dok je u užičkom finalu između klupskih drugova ekipa „Ere s onoga sveta“ pobedila ekipu „Vrelaši“ rezultatom 11:5, te su do prvog mesta stigli Mihajilo Dabić, Vuk Vasilijević, Bogdan Milovanović i Matija Kojadinović, a vodio ih je trener Dragan Panić.

U odbojci, u kojoj su se nadmetale samo devojčice, nadmoćne su bile ekipe iz Bajine Bašte koje su osvojile prva dva mesta. Pobeda i plasman u Beograd pripao je ekipi „Tara“ dok su domaće ekipe iz Čajetine zauzele treće i četvrto mesto.

Tradicionalno jedno od najzanimljivijih takmičenja na SIM je između dve vatre u kojima su pravo učešća imali školarci 2009. godišta i mlađi, u mešovitim ekipama. Do pobede posle velike borbe stiglo je odeljenje IV1 grupa A OŠ „Dimitrije Tucović“ iz Čajetine.

Ovogodišnje SIM u Čajetini ispratila su i poznata sportska lica, pa je selektorka ženske košarkaške reprezentacije Marina Maljković dodelila diplome najboljima u uličnoj košarci. Turnir u fudbalu koji je održan u novom parku ispratio je proslavljeni fudbalski stručnjak Milovan Rajevac.

Sportske igre mladih su takmičenje za osnovce koja se već sedam godina, a tri uzastopne u opštini Čajetina, održavaju u gradovima bivše Jugoslavije. Nakon ovakvih turnira širom Srbije, pobednici će se plasirani na državno finale u Beograd, odakle će najuspešniji takmičari izboriti put u Split na regionalno finale takmičenja koje podržavaju brojni poznati sportisti poput Nemanje Matića, Luke Modrića, Predraga Mijatovića…