Pocetna Društvo Auto sedišta za sve užičke bebe rođene u 2020. godini

Auto sedišta za sve užičke bebe rođene u 2020. godini

2589
0
Podelite

Grad Užice nabavio je 600 auto sedišta za sve bebe rođene od početka  godine ali i za buduće u 2020.godini. Do sada je podeljeno 95 univerzalnih sedišta za sve tipove automobila za decu od 9-36 kilograma. Obuka za roditelje koji dobijaju besplatno sedište je u Crvenom krstu Užice.

-Ako bude više dece Grad će nabaviti dodatna sedišta, tako da sva deca rođena od 1.janura do 31.decembra 2020.godine stiču pravo na besplatno auto sedište za bezbedno učešće u saobraćaju. Obaveza svih koji dobiju auto sedište je da prođu obuku kako bi sedišta pravilno montirali u svoj auto-rekao je Budimir Vujović, član Gradskog veća za saobraćaj.

Nije cilj pokloniti samo sedište već i edukovati roditelje kako najbezbednije da postupe sa montiranjem sedišta i pružanjem prve pomoći.

Vujović je istakao da roditelji na jednostavan način  mogu da dobiju sedište popunjavanjem zahteva uz fotokopiju  lične karte i izvoda iz matične knjige rođenih.Zatim na osnovu rešenja o dodeli u Crvenom krstu preuzimaju sedišta i prolaze obuku.

Obuku pre preuzimanja sedišta držali su Aleksandar Ševrt i Danilo Starčević iz užičkog Crvenog krsta. Oni su detaljno roditeljima objasnili i praktično pokazali kako se sedište montira i kako se prva pomoć pruža kod odraslih i dece.

Jefto Dumić preuzeo je sedište za svoju dvomesečnu devojčicu i zahvalio se Gradu što im je obezbedio sedište i aktivistima Crvenog krsta.

-Oni su nam stručno objasnili stvari koje su nam potrebne za bezbedno učešće u saobraćaju.-

Podela sedišta i u narednom periodu biće u Crvenom krstu Užice.