Pocetna Politika NS: Bojkot način da se kaže NE

NS: Bojkot način da se kaže NE

1698
0
Podelite

Narodna stranka Užice organizovala je na Gradskom trgu podelu promotivnog materijala u okviru kampanje za bojkot predstojećih izbora. Aktivisti ove stranke su tom prilikom razgovarali sa građanima o bojkotu, kao trenutno najefikasnijem sredstvu za političku borbu, kao i aktuelnoj situaciji u medijima i o tome koliko do njih dolaze informacije o svim političkim aktivnostima stranaka u bojkotu.

– Narodna stranka, ko i ostale stranke u bojkotu, suočene su sa neviđenom zloupotrebom nacionalnih frekvencija  i medijskog prostora uopšte. Iako je bojkot politička borba i izraz političke slobode i izbora, jednako, ako ne u ovom trenutku i više, nego učešće na izborima, mediji protivzakonito isključuju stranke u bojkotu iz predizbornog programa, tako da se građani informišu iz svega nekoliko slobodnih medija. Na lokalnim medijima je isto tako. Emisije lokalnih televizija služe da održavaju privid predizborne utakmice, gde možete da čujete samo predstavnike stranaka koje izlaze na izbore. Međutim, i pored zloupotrebe svih državnih resursa za potrebe kampanje Srpske napredne stranke, građani Užica u velikom broju razumeju ideju bojkota, kao izraz otpora bezakonju i najozbiljnijoj političkoj odluci – navodi Ivana Palić, poverenica Narodne stranke u Užicu.

Narodna stranka poziva građane Užica da bojkotom izbora pokažu političku zrelost i odgovornost. – Ohrabrujemo sugrađane da ne pristanu na političke pritiske i ucene. Želimo da svi građani znaju da  svaki put kada vam neko traži da glasate za određenu stranku, da to slikate, dokazujete, vrši ozbiljno krivično delo i mi  ih  pozivamo da sve zloupotrebe prijave. Kad nema slobode da se bira, nema izbora, jasna je poruka koju želimo da pošaljemo građanima. Mnogi građani osećaju pritisak i ucenu naročito u javnim preduzećima, državnim organima, institucijama i organima lokalne samouprave, ali krajnje je vreme da se svi izborimo za zemlju u kojoj nijedan građanin nije ucenjen. Srbija mora biti zemlja u kojoj se slobodno glasa i slobodno živi. Toje interes svih građana bez obzira na ideološku i političku opredeljenost. Atmosfera u kojoj se odvijaju izbori je samo kulminacija neprekidne, nezakonite i vulgarne kampanje koja traje godinama. To je kampanja koja ima krajnji cilj da građani odustanu od kontrole vlasti, vladavine prava, slobodnh medija i na kraju, od zdravog razuma. Da pristanu na život u bezperspektivnoj zajednici gde ne postoje jasne granice između predstavnika vlasti i kriminalno koruptivnih udruženja gde su sve institucije otete od građana.  Bojkot je jedini način da se tome kaže ne i da jasno pokažemo da postoji granica preko koje ne možemo dalje dozvoliti da se krše slobode i dostojansvo građana. Bojkot nije samo borba da se obezbede uslovi za slobodne izbore, to je borba da se Srbija civilizacijski vrati iz najdublje političke tame u Evropi – kaže Ivana Parlić, poverenica Narodne stranke u Užicu.