Pocetna Politika Glas za svoj grad i budućnost svoje dece

Glas za svoj grad i budućnost svoje dece

1067
0
Podelite

Nosilac liste “Aleksandar Vučić – Za našu decu” i kandidat za gradonačelnicu dr Jelena Raković Radivojević poručila je da će od lokalnih izbora 21. juna Užice voditi tim odgovornih, savesnih, poštenih i požrtvovanih ljudi koji imaju plan i strategiju razvoja grada.

Ona je pozvala Užičane da na izborima daju poverenje ovoj odborničkoj listi i na taj način glasaju za svoj grad i budućnost svoje dece.

Raković Radivojević  je dodala da je svaki razgovor sa sugrađanima  dragocen, njihova pitanja, predlozi, problemi i da je to pravac koga će se odborniciove liste čvrsto držati posle izbora 21. juna.

– Građani Užica zadovoljni su rešenjem problema vodosnabdevanja, ali ono što traže od nas jeste da rešimo problem aerozagađenja i Grad Užice u narendom periodu se mora baviti ovim problemom  i više sredstava uložiti u energetsku efikasnost domaćinstava i javnih objekata kroz subvencije za nabavku kotlova na ugalj i pelet, za izolaciju, stolariju – kaže nosilac liste koalicije “Aleksandar Vučić – Za našu decu” Jelena Radivojević.

Ona dodalje da se gasifikacija grada mora brže odvijati i da je kotlarnica na gas na Međaju prioritet, a grad Užice treba da postane grad zelenila bez seče stabala sa većim pošumljenim površinama.

Jelena Raković Radivojević koja je direktorka Opšte bolnice u Užicu posebno je istakla da građani Užica  od nove vlasti očekuju bolju zdravstvenu zaštitu.

-Urađen je projekat vredan 20 miliona evra i u  Bolnici će biti rekonstruisano prijemno, hirurški blok, internistički blok, psihijatrija, infektivno, kožno,  grudno, patologija i izgradjenen potpuno novi ambulantno poliklinički blok i obezbeđena nova oprema skener  i drugi medicinski aparati među kojima i na intenzivnoj nezi – dodala je ona.

Kandidat za odbornika Petar Todosijević rekao je da pored problema zagađenja koji je prioritet nad prioritetima i problem parkirališta komplikuje svakodnevni život Užičana i obećao njegovo rešavanje  odmah posle konstituisanja gradske vlasti kao i uređenje gradske plaže.

-Bez obzira što su građani zadovoljni kvalitetom izbedenih radova u centru, građane iritira dužina izvođenja radova i moraju se izvoditi ekspeditivnije i u kraćim rokovima – naveo je Todosijević i poručio da građani prepoznaju da jedno lista “Aleksandar Vučić- Za našu decu” ima kapacitet za njihovo rešavanje.

U obraćanju biračima inženjer Joviša Starčević pažnju je posvetio autoputu i značaju za privredu koji je kako je naveo za njegovu generaciju bio “nedosanjan san”, odnosno da njegovim dolaskom stvaraju konačno uslovi za dolazak velikog stranog investitora u Užice.

-Pre nekoliko godina autoput je bio udaljen od Užica 180 kilometara, danas 60, a do kraja iduće godine 25 i tu se nije stalo već se autoput gradi do Užica i Kotromana. Užička privreda će znati da iskoristi ovu šansu i povuče ostale gradove napred – rekao je Joviša Starčević i dodao da će sa novim gradskim timom učiniti sve da se školuju mladi za potrebe privrede i stvaraju uslovi da mladi preduzetnici dobiju šansu i mladi ostanu i žive u svom gradu.