Pocetna Ekonomija Konkurs za najbolju studentsku doktorsku disertaciju

Konkurs za najbolju studentsku doktorsku disertaciju

1094
0
Podelite

Privredna komora Srbije objavila je konkurs za Godišnju nagradu za najbolje doktorske disertacije studenata fakulteta u školskoj 2018/2019. godini. Konkursom su obuhvaćeni radovi odbranjeni od 1. oktobra 2018. do 30. septembra 2019. godine sa temama iz oblasti privrede. Dodeljuje se do 10 nagrada za doktorske disertacije u vidu diploma i novčanih nagrada, objavljeno je na sajtu Privredne komore Srbije.

Predloge za nagrade podnosi fakultet na kome je odbranjen rad, dok inicijativu za podnošenje predloga prema fakultetu mogu pokrenuti instituti, privredni subjekti, druge organizacije i pojedinci. Prijave na konkurs treba dostaviti najkasnije do 15. septembra 2020. godine PKS – Privrednoj komori Beograda.
Odluke o dodeli nagrada donosi žiri. Načini podnošenja prijava i sadržaj određeni su Odlukom o dodeli nagrada koja se, kao i sve potrebne informacije, može dobiti u PKS – PK Beograda, Kneza Miloša 12, na mejl naucni.radovi@pks.rs ili 064 876 01 21 i 066 875 10 23.

Naime, Privredna komora Srbije nastavlja više od pola veka dugu tradiciju Privredne komore Beograda u nagrađivanju najboljih naučnih radova koji doprinose unapređenju privrede i povezivanju nauke i privrede. Nagrade za najbolje doktorske disertacije dodeljuju se za radove sa originalnim naučnim doprinosima od izuzetnog značaja u određenoj naučnoj oblasti, a sa direktnim ili potencijalnim doprinosom razvoju privrede, akademske i šire društvene zajedinice na teritoriji Republike Srbije. U Radnom timu PKS za koordinaciju i tehničku podršku realizaciji dodele ove nagrade biće i po jedan član iz regionalnih privrednih komora.