Pocetna Društvo Prezadovoljni početkom

Prezadovoljni početkom

1093
0
Podelite

Od 23. maja, od kada je popularni „Ćira“ počeo da saobraća na pruzi uskog koloseka na Šarganskoj osmici u Mokroj Gori, svaka vožnja je realizovana u skladu sa preporukama mera zaštite i imala je više od 40 putnika.

Muzejsko-turistički voz „Nostalgija“ u ovogodišnjoj turističkoj sezoni počeo je da saobraća na pruzi uskog koloseka na Šarganskoj osmici u Mokroj Gori 23. maja. Početak sezone je bio odložen zbog pandemije koronavirusa.

-Na naše iznenađenje, s obzirom na kompletnu situaciju koju je izazvala pandemija i na loše vremenske prilike koje nas prate od kada je „ćira“ počeo da saobraća, mi smo prezadovoljni. Vožnje organizujemo u skladu sa preporukama zdravstvene zaštite i fizičke distance, pa nam vozovi nisu puni. Međutim, svaka vožnja u proseku ima više od 40 putnika. Već su za drugu polovinu juna počele da se najavljuju organizovane grupe naših đaka i penzionera, što nas veoma raduje i pokazuje da je Šarganska osmica nezaobilazna turistička destinacija ne samo u našem kraju, već i u Srbiji – izjavio je za „Vesti“ Željko Špijunović, iz „Srbija voza“. Do sada su svi putnici „ćire“ koji saobraća prugom uskog koloseka bili individualni i iz Srbije. Još uvek nema najava stranih turista, ali se očekuje da će ih u skorije vreme biti.

Inače, po rečima Špijunovića, bio je veliki broj grupa iz inostranstva koje su najavile svoje vožnje za maj i jun, ali nažalost, one su zbog pandemije morale biti otkazane.

Muzejski voz „Nostalgija“ saobraća na relaciji Mokra Gora-Šargan Vitasi u dva redovna termina sa polaskom iz stanice Mokra Gora u 10:30 i 13:30 časova. Cene voznih karata na ovoj relaciji su nepromenjene, 900 dinara za odrasle, 450 dinara za decu do 14 godina, dok se deca uzrasta do šest godina prevoze besplatno.