Pocetna Politika Metla: Počistimo vladavinu laži i stranačko zapošljavanje

Metla: Počistimo vladavinu laži i stranačko zapošljavanje

1439
0
Podelite

Pokret “Metla 2020” delio je promotivni materijal na štandu na ulasku u užički pijac i pozvao gradjane na demokratski preobražaj Srbije kroz ideje za koje se zalaže, iskorenjivanje stranačke države i decentralizaciju.

Predsednik pokreta “Metla 2020” Miloš Jovanović rekao je da ovaj pokret izlazi na izbore 21. juna zato što smatra da mnogo toga u Srbiji treba “počistiti” od korupcije, stranačkog zapošljavanja i vladavine laži u zemji.

-Prvenstveno hoćemo da napravimo red, jer je svim građanima dosta ludila. Mislimo da su svi željni reda, pravne države, da dobije posao onaj ko zaslužuje shodno diplomi i indeksu, a ne partijskoj knjižici – kritikovao je stanje u društvu Jovanović i dodao da živimo u zemlji u kojoj je stranačka knjižica najvažniji
dokument.

Pokret se zalaže za debeogradizaciju i decentralizaciju Srbije kao suviše centralizovane države, rekao je njegov predsednik koji smatra da “ne može sva Srbija da bude Beograd i Beograd sva Srbija”.

– Merama decentraliazcije hoćemo izmeštanje pojedinih institucija u unutrašnjost Srbije i više sredstava i nadležnosti lokalnim samoupravama – naveo je predsednik Pokreta i zaključio da Metla želi da na političku scenu Srbije unese ono što joj najviše nedostaje a to su “ideje i vizija Srbije”.

Pokret “Metla 2020” koji u Užicu čine Gradski odbor DSS-a i Pokret starosedelaca izlazi na lokalne lzbore i prikuplja potpise u MZ Lipa. Nosilac liste i kandidat za narodnog poslanika liste broj 9 je profesor matematike Branko Gavrilović.

On je rekao da ukoliko bude izabran za poslanika zalagaće se za sve afirmativne projekte koji doprinose kvalitetnijem životu svih Užičana među kojima su nastavak izgradnje auto-puta ka Užicu i BiH, uspostavljanje civilnog saobraćaja na aerodromu Ponikve, oživljavanje deintegrisanog Univerziteta.

Gavrilović smatra da pokret “Metla” u Užicu treba da “počisti” lokalnu političku scenu kako bi se napravila potpuno nova koja će afirmisati ljude na lokalnom nivou koji će raditi u opštem interesu.

-Moramo da shvatimo da smo u prethodnom periodu poprilično urušili dostojanstvo Užica i moramo sve bitne odluke da vratimo u naš grad, a ne da dolaze sa strane. Užičani su dovoljno pametni ljudi da mogu da urede svoj grad onako kako oni žele i za to im ne treba mentorstvo ni Beograda ni Čajetine – smatra Gavilović.

Pored Užica Pokret Metla izaći će na lokalne izbore u Čajetini i još nekim opštinama Zlatiborskog okruga, rečeno je na Štandu.