Pocetna Društvo „Nostalgija“ počela da saobraća

„Nostalgija“ počela da saobraća

1120
0
Podelite

Muzejsko-turistički kompleks „Šarganska osmica“ u Mokroj Gori od 23. maja otvorio je vrata domaćim i inostranim gostima koji žele da uživaju u vožnji prugom uzanog koloseka ili borave u nekom od ugostiteljskih objekata ovog turističkog kompleksa, objavljeno je na sajtu Železnice Srbije.

Početak ovogodišnje turističke sezone saobraćaja muzejskog voza „Nostalgija“ bio je odložen zbog pandemije koronavirusa ali je, usled ukidanja vanrednog stanja i ublažavanja mera, popularni „ćira“ ponovo na uskoj pruzi od subote, 23. maja do 31. okrobra, objavila je železnička kompanija za prevoz putnika „Srbija Voz“.

Muzejsko-turistički voz „Nostalgija“ saobraćaće na relaciji Mokra Gora-Šargan Vitasi u dva redovna termina sa polaskom iz stanice Mokra Gora u 10:30 i 13:30 časova. Cene voznih karata na ovoj relaciji su 900 dinara za odrasle, 450 dinara za decu do 14 godina, dok se deca uzrasta do 6 godina prevoze besplatno.

Iz kompanije „Srbija Voz“ apeluju na putnike da prilikom putovanja koriste zaštitne maske i rukavice, drže bezbednu distancu i prate uputstva konduktera.

Turistički i ugostiteljski objekti u muzejsko-turističkom kompleksu „Šarganska osmica“ u Mokroj Gori počeli su da rade već od 11. maja 2020. godine.

„Infrastruktura železnice Srbije“ , u čijem se sastavu nalaze objekti, očistila je i dezinfikovala sve smeštajne kapacitete i restorane u stanicama Mokra Gora, Šargan Vitasi i Jatare, kao i sve druge turističke i ugostiteljske objekte u muzejsko-turističkom kompleksu „Šarganska osmica“. Sva oprema i inventar iz soba i restorana su oprani i dezinfikovani. Na dva ulaza u kompleks stanice Mokra Gora (kod stanice i kod parkinga) postavljene su dezo barijere.

U restoranskim objektima u stanici Mokra Gora razdvojeni su ulaz i izlaz iz restorana, a u svim ugostiteljskim objektima razmak između stolova je dva metra, kako je to i predviđeno. Jelovnici su papirnati i jednokratni, a restoransko osoblje ima zaštitne maske i rukavice.

Turisti i posetioci kompleksa „Šarganska osmica“ imaju obavezu da poštuju sve mere zaštite i socijalne distance, kako bi se zdravlje ljudi sačuvalo od korona virusa.

Pruga uskog koloseka „Šarganska osmica“ i muzejsko-turistički voz „Nostalgija“, prirodne lepote, udoban smeštaj i dobra hrana, profesionalna usluga i gostoljubivi domaćini, kao i blizina drugih turističkih centara, najbolja su preporuka turistima da svoj letnji odmor provedu u Mokroj Gori.