Pocetna Društvo Po dve hiljade za penzionere sa penzijama manjim od 15.000 dinara

Po dve hiljade za penzionere sa penzijama manjim od 15.000 dinara

286
1
Podelite

Danas je počelo prijavljivanje za jednokratnu novčanu pomoć od dve hiljade dinara za penzionere čije su penzije manje od 15.000 dinara a imaju prebivalište na teritoriji grada Užica i takvih je prema raspoloživim podacima više od 3.300. Po rečima Miodraga Petkovića, člana Gradskog veća grada Užica, za ove namene biće isplaćeno ukupno oko sedam miliona dinara od čega je Grad iz gradskog budžeta izdvojio 6,5 miliona, dok je pola miliona dinara obezbeđeno donacijima lokalnih privrednika.

Prijavljivanje će trajati do kraja maja, a novac će biti isplaćen posle 8. juna preko namenski otvorenog računa u banci Poštanske štedionice gde penzioneri mogu i podići novac kao i na šalterima Pošte. Sve tehničke priprenme i otvaranje namenskog računa odradiće stručne službe grada u saradnji sa Centrom za socijalni rad grada Užica.

Penzioneri se mogu prijaviti za pomoć putem aplikacije na gradskom sajtu ili na jedan od telefona gradskog kol centra: 592-448, 590-180, 592-401, 590-145 i Gradske opštine Sevojno 531- 998. od 8 do 15 časova.

Penzioneri sa područja seoskih mesnih zajednica i iz Sevojna mogu se prijaviti i u svoju mesnu zajednicu.

-Grad Užice se opredelio za ovaj model isplate jednokratne novčane pomoći imajući u vidu da je tokom vanrednog stanja na području grada podeljeno oko 2.500 higijenskih i prehrambenih paketa sa značajnom vrednošću. Poređenja radi, najveći broj lokalnih samouprava u Srbiji deli prehrambene pakete prosečne vrednosti oko 1.200 dinara. Mi smo procenili da je ovo veći iznos nego što dele druge lokalne samouprave, a da će ovakav način pomoći najugroženijim penzionerima biti i najefikasniji, jer za ovaj novac mogu da kupe ono što im je najpotrebnije – pojasnio je Petković.

1 komentar

Ostavite odgovor