Pocetna Društvo Igralište do kraja juna

Igralište do kraja juna

1334
0
Podelite

Ovih dana je raspisana javna nabavka za izgradnju dečijeg igrališta na Megdanu u Ulici Vukole Dabića i čim se završi, predviđeno je pet dana, počeće radovi. Po rečima Nikole Maksimovića, direktora JP „Užice razvoj“, igralište bi trebalo da bude gotovo do kraja juna.

Postojeći prostor na Megdanu biće komletno rekonstruisan i prema važećim standardima za buduće dečije igralište biće urađene podloge i nabavljen mobilijar. Ovom prilikom, Miodrag Petković, član Gradskog veća zadužen za finansije, podsetio je da je Grad Užice od strane Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu proglašen za lokalnu samoupravu sa najboljom praksom u oblasti Transparentnost i učešće javnosti u radu lokalne samouprave (projekat UDRUŽIMO SE u okviru programa „Reforma poreza na imovinu“ i RELOF-a, koje finansira švajcarska Vlada) i dobio je godišnju nagradu vrednu 2,6 miliona dinara.

Pored sredstava iz Budžetskog fonda Ministarstva, a u cilju osnaživanja podrške razvoju i primeni principa dobre uprave, odnosno sprovođenja Užičkog programa lokalnog partnerstva – UDRUŽIMO SE, Grad Užice je nagrađen i dodatnim finansijskim sredstvima u iznosu od 960.000 dinara, koja dodeljuje Stalna konferencija gradova i opština iz budžeta programa „Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – Snjiss PRO“, koji realizuje Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS). Grad Užice je predložio da ova sredstva u visini od 3.560.000 dinara budu uložena u realizaciju jednog od tri projekta: rekonstrukciju Malog parka, izgradnju dečijeg igrališta na Megdanu ili za rekonstrukciju terena za mali fudbal na Gradskoj plaži. Užičani su onlajn glasanjem koje je bilo je omogućeno preko aplikacije postavljene na sajtu grada od 10. do 30. aprila, odabrali da se sredstva ulože u rokonstrukciju Malog parka.

Pošto je bila mala razlika u glasovima između ovog i projekta izgradnje dečijeg igrališta na Megdanu, gradsko rukovodstvo je, po rečima Miodraga Petkovića, odlučilo da obezbedi dodatna sredstva i za izgradnju dečijeg igrališta. Petković je potvrdio i da je raspisan, drugu godinu za redom, javni poziv za Užički program lokalnog partnerstva – „Udružimo se“ i da već vlada veliko interesovanje građana. Iz gradaskog budžeta, odnosno, budžeta poreza na imovinu, ove godine izdvojeno je duplo više novca, 10 miliona dinara i duplo je povećan limit sa kojim će biti podržani pojedinačni projekti. Prošle godine on je bio do 500.000, a ove godine, jedan milion dinara.

Petković je pozvao građane da apliciraju i da zajedno sa gradom isfinansiraju investicije koje žele u svom neposrednom okruženju bilo da se one nalaze u gradskim, prigradskim ili seoskim mesnim zajednicama.