Pocetna Čajetina Čajetina: Ostvaren budžetski suficit

Čajetina: Ostvaren budžetski suficit

809
0
Podelite

Na protekloj sednici Opštinskog veća Čajetine usvojen je predlog Odluke o završnom računu budžeta opštine Čajetina za 2019. godinu.

Ukupno ostvareni prihodi i primanja sa prenetim sredstvima iznose 2.243.063.553,52 dinara ili 97,23 odsto u odnosu na planirane. Ukupno izvršeni rashodi i izdaci iznose 2.085.964.048,17 ili 90,42 odsto u odnosu na planirane.

Ostvareni suficit budžeta iznosi 157.099.505,35 dinara. Razmatrani su izveštaji o poslovanju sa finansijskim izveštajima KJP „Zlatibor“ i Turističke organizacije Zlatibor.

Utvrđeni su i predlozi četiri rešenja o otuđenju građevinskog zemljišta a na osnovu sprovedenog javnog oglasa. Prihvaćen je predlog o pribavljanju zemljišta u javnu svojinu radi proširenja groblja u Mačkatu, a data je i saglasnost na izmene Pravilnika o radu JP „Gold gondola Zlatibor“.

Veće je prihvatilo predloge KJP „Zlatibor“ i PU „Radost“ Čajetina o neplaćanju i korekcijama računa za usluge koje pružaju a koji su nastali u periodu vanrednog stanja. Prihvaćeni su zahtevi preduzeća „Moniks“, „Tomić gradnja“ i Miloša Čumića preduzetnika za učešće u izgradnji infrastrukture, a na ime umanjenja doprinosa za uređenje građevinskog zemljišta.