Pocetna Društvo  Počinje prijava za subvencije u poljoprivredi

 Počinje prijava za subvencije u poljoprivredi

1125
0
Podelite

Od ponedeljka 18. maja u Užicu počinje prijavljivanje poljoprivrednika za subvencije iz gradskog agrarnog bužeta u kome je ove godine  27 miliona dinara što je pet miliona više nego protekle. Ukupan poljoprivredni bužet je oko 30 miliona dinara ukoliko se uzmu u obzir i sredstva udružena sa Fondacijom Divac namenjena plasteničkoj proizvodnji.

-Subvencionisaćemo nabavku grla za stočarstvo i sisteme za mužu, nabavku protivgradne opreme, sistema za zalivanje i mreža za zasenu. Zatim organsku proizvodnju, sisteme za plasteničku proizvodnju i za nabavku sadnica voća. Važiće princip redosleda prijava i sve potpune prijave tako će se i rangirati. Maksimalna subvencija je do 50 odsto traženih sredstava ili do 280.000 dinara – rekao je zamenik gradonačelnika Ivan Stanisavljević, uz napomenu da proizvođači mogu koniurisati po više stavki.

On je dodao da nema izmena u konkursa već su samo povećana sredstva kako bi veći broj proizvođača mogao da ih dobije.

Prijave su u kancelariji broj 28 u Gradskoj kući, a za sve informacije poljoprivrednici mogu pozvati telefon 590-163, a konkurs je istaknut i na sajtu grada Užica.  Konkurs je otvoren do utroška opredeljenih budžetskih sredstava.