Pocetna Sport Nastavak treninga sportista

Nastavak treninga sportista

889
0
Podelite

Nastavak treninga vrhunskih sportista i ostalih sportista u sistemu sporta počeo je od ponedeljka 11.maja uz primenu mera prevencije i smanjenja rizika prenošenja koronavirusa.

U preporukama se navodi da na treninge sportisti i treneri dolaze pojedinačno, da izbegavaju korišćenje svlačionica, a ukoliko se koriste da izvrše dezinfekciju, da kada god je moguće treninzi budu na otvorenom terenu, da sportisti drže razmak od 5 (pet ) metara, da svako koristi svoja lična sredstva za higijenu i boce za vodu, kada nije na treningu da se pridržava svih mera fizičkog razmaka kao mere prevencije radi sprečavanja širenja COVID-19.

Organizatori treninga u saradnji sa rukovodstvom sportskih objekata potrebno je da uspostave sistem vođenja evidencije treniranja, prikupljanje informacija o postojanju nekog od simptoma. Ukoliko se tokom treninga pojavi bilo koji simptom koji ukazuje na infekciju trening odmah prekinuti i uputiti lekaru. U sportskom objektu moraju da budu postavljenja sredstva za dezinfekciju, a vremenski razmak između treninga da bude minimalno 15 minuta, dok upotreba centralne klimatizacije nije preporučljiva.

Sva lica koja rade u objektima koje koriste sportske ekipe sve vreme treba da nose zaštitne maske i poštuju sve utvrđene mere prevencije radi sprečavanja širenja koronavirusa.

Pre početka svakog treniga preporučuje se utvrđivanje stanja zdravstvene sposobnosti koje pored propisanih zdravstvenih pregleda uključuje i serološki test u skladu sa preporukama, navodi se u dopisu Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19.