Pocetna Društvo Rok za omladinske projekte do 26.maja

Rok za omladinske projekte do 26.maja

817
0
Podelite

Grad Užice će i ove godine sredstvima iz budžeta sufinansirati programe i projekte za mlade koji su od javnog interesa za lokalnu zajednicu. Konkurs je prvobitno objavljen 13.marta ali zbog vanrednog stanja rokovi su pomereni za 26.maj.

-Uslovi konkursa nisu menjani ali su prioritetne oblasti za 2020.godinu prevencija narkomanije, promocija volontarizma i odgovornosti prema lokalnoj zajednici. Pozivamo sve zainteresovane da preuzmu konkursnu dokumentaciju na sajtu Grada Užica-istakla je Marija Maričić, koordinatorka Kancelarije za mlade.

Iznos opredeljenih sredstva je milion dinara kao i prošle godine.

-Minimalni iznosi koji će biti dodeljivani su 50.000 dinara, a maksimalni 250.000 dinara za projekte koji budu odobreni na ovom konkursu. Poziv je upućen mladima i organizacijama koji žele svoje ideje da realizuju kroz ove projekte u lokalnoj zajednici-naglasila je Marija Trmčić Bogojević, članica Gradskog veća.

Prošle godine je finansirano osam projekata za mlade. Period za realizaciju ovogodišnjeg konkursa je 31.12.2020. godine. A prošle godine je finansirano osam projekata za mlade na konkursu Kancelarije za mlade Grada Užica.