Pocetna Servisne informacije Stidljivo oživele i međugradske linije

Stidljivo oživele i međugradske linije

1827
0
Podelite

U ponedeljak, 4. maja, u Užicu je počeo da funkcioniše gradski i prigradski prevoz, ali je istog dana i Autobuska stanica u skladu sa merama koje je propisao Krizni štab za suzbijanje zarazne blesti COVID 19, spremno dočekala i prve autobuse međugradskog saobraćaja.

Dragan Marjanović, direktor „Užice prevoza“ koji posluje u okviru „Bečej prevoza“ zvaničnog gradskog prevoznika u Užicu i koji gazduje Autobuskom stanicom, kaže da su počeli da pristižu autobusi mnogih prevoznika koji se bave međugradskim prevozom putnika, poput bajinobaštanske „Rakete“ AD, „Feniksa“, „Sirmiumbus“ , „Gage“. Za sada se drumski putnički saobraćaj odvija u skladu sa propisanim merama zaštite, kako vozača i konduktera, tako i putnika.

Među prevoznicima koji koriste Autobusku stanicu u Užicu ima i onih koji najavljuju da će ubrzo početi da voze na svojim međugradskim linijama. Po rečima Marjanovića, za sada nije gužva kako u međugradskom, tako i gradskom i prigradskom saobraćaju, ali se u narednom periodu očekuje povećanje broja putnika.