Pocetna Kultura Uskoro u redovnom režimu rada

Uskoro u redovnom režimu rada

1240
0
Podelite

Ustanove kulture sa teritorije grada Užica postepeno se vraćaju u redovan režim rada, objavljeno je na zvaničnom sajtu grada Užica.

Naime, članica Gradskog veća Užica zadužena za društvene delatnosti Marija Trmčić Bogojević navodi da je preporuka Ministarstva kulture da se prvenstveno uspostave redovne aktivnosti u muzejima, galerijama, arhivima i bibliotekama.

-Naše ustanove kulture su i u prethodnom periodu bile aktivne, neke od njih nisu ni prekidale svoj rad, poput Istorijskog arhiva, Gradske galerije i Narodnog muzeja, osim što je kontakt sa korisnicima bio sveden na minimum- izjavila je Marija Trmčić

Bogojević i najavila da će od četvrtka, 23. aprila, sve ove ustanove biti na raspolaganju korisnicima, dok će usluge užičke Narodne biblioteke Užičani imati priliku da koriste od petka, 24. aprila.

Direktorka Narodne biblioteke Užice Dušica Murić navodi da će biblioteka početi sa pružanjem usluga sugrađanima u malo izmenjenom režimu od redovnog.

-Naši sugrađani će od četvrtka od 8.30 do 11.30 moći da na broj telefona 514 578 ili na mejl narodnabibliotekauzice@gmail.com dostave svoje podatke: ime, prezime, broj članske karte i publikacije koje žele da pozajme. Te publikacije će moći da preuzmu sutradan od 11.30 do 15 časova u holu biblioteke gde će biti postavljena dva pulta, jedan za dečije odeljenje i jedan za odeljenje za odrasle – pojasnila je direktorka Dušica Murić i navela da korisnici koji hoće da vrate knjige u biblioteku mogu to učiniti tako što će ih ostaviti u kutiju za to namenjenu, a koja će biti postavljena na ulazu u biblioteku.

-Svi korisnici moraju poštovati mere predostrožnosti i koristiti zaštitne maske i rukavice, kao i propisano rastojanje od dva metra jedni od drugih – istakla je Dušica Murić uz napomenu da će u biblioteku ulaziti po dvoje korisnika.