Pocetna Ekonomija Proizvodnja u “Prvom partizanu” počinje 4. maja

Proizvodnja u “Prvom partizanu” počinje 4. maja

2202
0
Podelite

Proizvodnja u užičkoj kompaniji namenske industrije “Prvi partizan” nije počela u utorak, 21. aprila, kako je bilo najavljeno, već će početi 4. maja. Kako je za “Vesti” rekao Dobrosav Andrić, generalni direktor “Prvog partizana” jedan od osnovnih razloga za produžetak kolektivnog godišnjeg odmora je bezbednosni aspekt zaposlenih, ali i to što su pomerene neke otpreme gotovih proizvoda ove kompanije zbog nemogućnosti prolaska robe kroz Evropu. Osim toga, “Prvi partizan” očekuje i materijale za proizvodnju koji će do kraja aprila stići u fabriku iz uvoza.

Podsećanja radi, zbog pandemije koronavirusa i uvođenja vanrednog stanja u zemlji radi sprečavanja širenja infekcije, broj zaposlenih u ovoj velikoj i značajnoj užičkoj kompaniji namenske industrije prvo je bio redukovan, od 1620 na oko 900 do 1. aprila kada je proizvodnja zaustavljena i kada su radnici otišli na kolektivni godišnji odmor koji je bio planiran do 21. aprila. Kako nam je tada rekao Dobrosav Andrić, radnici sarađuju i svima je želja, da ovaj period što pre prođe sa što manje posledica i da se proizvodnja vrati u normalne tokove.

-Nadamo se da ćemo izdržati ekonomski i da ćemo preživeti i uz mere koje država donosi a koje mi deluju veoma korektno – rekao na je tada Andrić.