Pocetna Društvo Još jedno sanitetsko vozilo za ZC Užice

Još jedno sanitetsko vozilo za ZC Užice

1890
0
Podelite

Požeška trgovinska kompanija „Prehrana“ DOO donirala je sanitetsko vozilo Zdravstvenom centru Užice što je druga velika donacija ovoj zdravstvenoj ustanovi od proglašenja vanrednog stanja u Srbiji zbog pandemije koronavirusom. Naime, nedavno su i kompanije Valjaonica bakra, „Impol Seval“, „Prvi partizan“, MPP „Jedinstvo“ i „Sirogojno Company“, donirale sredstva kojima je kupljeno sanitetsko vozilo za potrebe Zdravstvenog centra Užice koji zbrinjava pacijente sa područja celog Zlatiborskog okruga.

Kako navode u Regionalnoj privrednoj komori Zlatiborskog upravnog okruga, „dok pandemija virusa Covid-19 potresa ceo svet i usporava svetsku ekonomiju, domaći privrednici ispoljavaju vrlo visok stepen društvene odgovornosti.  Veliki broj privrednih društava i preduzetnika sa područja Zlatiborskog upravnog okruga od početka krize svojim donacijama pomaže zdravstvene ustanove i najsiromašnije sugrađane. Donira se medicinska oprema, dezinfekciona sredstva, životne namirnice i na razne načine pomažu aktivnosti lokalnih samouprava i Crvenog krsta.“

U RPK Užice podsećaju da je i „kompanija „Inmold plast“ poklonila veliki broj zaštitnih vizira koje proizvodi, a takođe, poklanja i držače za vizire inovativnim firmama koje kompletiraju proizvod. Niz kompanija iz tekstilnog sektora donira zaštitne maske i besplatno šije zaštitne kombinezone.

Ovako visok nivo solidarnosti omogući će da borba sa izazovima koju pandemija nosi bude uspešnija, kažu u užičkoj Komori.