Pocetna Društvo Sevojno: Privesti nameni prostor JKP „Bioktoš“

Sevojno: Privesti nameni prostor JKP „Bioktoš“

1723
0
Podelite
Sadašnji izgled prostora u Aleksandra Vučkovića

Pojedini građani Gradske opštine Sevojno, pitali su se zašto je prostor koji je do nedavno funkcionisao kao pijac u Ulici Aleksandra Vučkovića, pre nekoliko dana promenio namenu u parking i da li će posle ukidanja vanrednog stanja uvedenog u zemlji zbog pandemije izazvane koronavirusom kada i pijacama bude dozvoljen rad, na ovom prostoru biti ponovo pijac.

U JKP „Bioktoš“ rekli su nam da odgovor potražimo u Gradskoj opštini Sevojno s obzirom da je ona sprovodila određene aktivnosti.

Doskorašnji izgled prostora u Ulici Aleksandra Vučkovića

Ivan Marić, predsednik Opštine Sevojno rekao nam je da JKP „Bioktoš“ ima svoju lokaciju u blizini, zapravo, iza zgrade Opštine, u Ulici Cara Dušana, na kojem se nalazi njihov objekat i prostor za pijačne tezge gde postoje i svi uslovi za pijac, jer je prvobitno taj prostor i bio planiran za te namene.

-Kada će JKP „Bioktoš“ uspeti da svoj prostor za pijac privede nameni, to je njihova stvar, ali lokacija u Cara Dušana ima sve uslove za pijac – navodi Marić i pojašnjava da je nekadašnja mesna zajednica Sevojno, nameravala da ipak, na drugom prostoru, u Ulici Aleksandra Vučkovića uradi pijac.

Pijačne tezge sada su na prostoru JKP „Bioktoš“ u Ulici Cara Dušana gde je i predviđen pijac

-Međutim, JKP „Bioktoš“ nikada nije mogao na tom prostoru da ispuni uslove za pijac, da obezbedi vodu i sanitarni čvor i zato smo Odlukom Gradskog veća koja je doneta pre više od godinu tražili od JKP „Bioktoša“ da prvobitni predviđeni prostor u Cara Dušana privede nameni. U poslednje vreme prostor u Ulici Aleksandra Vučkovića postao je ruglo, tu je bila samo jedna tezga pored kontejnera i građani su se bunili zbog toga – kaže Marić. Opština je tako očistila prostor u Aleksandra Vučkovića i iscrtana su parking mesta.

Inače, JKP „Bioktoš“ je, po rečima Marića, sve svoje tezge sa lokacije u Ulici Aleksandra Vučkovića prebacio na svoju lokaciju u Cara Dušana i one su sada tu. Marić se nada da će JKP „Bioktoš“ ovaj prostor uspeti da privede nameni i da će pijac zaživeti tu gde je, uostalom, prvobitno bilo i predviđeno, na toj već postojećoj lokaciji ovog javno-komunalnog preduzeća.