Pocetna Društvo “JUFKA PROIZVOD”: Veća prodaja kora i testenina

“JUFKA PROIZVOD”: Veća prodaja kora i testenina

1879
0
Podelite

Proizvodnja konditorskih i polukonditorskih proizvoda smanjena je do 99 odsto, ali je proizvodnja kora, testenina i smrznutog testa, povećana za 300 posto, kaže Aleksandar Lađevac

Užička firma „Jufka proizvod“ koja srpskom tržištu nudi širok asortiman smrznutih proizvoda od testa, sveže kolače, smrznuto voće i povrće, radi i tokom vanrednog stanja uvedenog radi suzbijanja pandemije koronavirusom. U proizvodnji se poštuju sve mere i preporuke Vlade Srbije, a otpuštanja radnika nema.

-Rad u proizvodnji je otežan. Radnike smo rasporedili po prostorijama, a ulazak u proizvodne pogone se strogo kontroliše. Eto, radimo i strepimo- kaže Aleksandar Lađevac, vlasnik i direktor „Jufke“ i ističe:
-Proizvodnja konditorskih i polukonditorskih proizvoda smanjena je do 99 odsto. Ovi proizvodi se uopšte ne prodaju, ali je proizvodnja kora, testenina i smrznutog testa, povećana za 300 posto.
Lađevac smatra da će pandemija ostaviti značajne posledice na rad svih malih preduzeća, naročito onih u ugostiteljstvu i hotelijerstvu. Po njegovom mišljenju, ako ne bude novih vidova pomoći, sadašnje predložene mere države neće mnogo pomoći onima koji su potpuno morali da obustave sve aktivnosti i koji nemaju mogućnosti da isplaćuju plate radnicima niti da ih zadrže u radnom odnosu. Zato je ove mere, kako napominje Lađevac, trebalo bolje raspodeliti.