Pocetna Ekonomija Užička privreda užičkom zdravstvu

Užička privreda užičkom zdravstvu

1885
0
Podelite

Užičke kompanije su svojim donacijama Zdravstvenom centru Užice, dale veliki doprinos u naporima sprečavanja širenja infekcije koronavirusom.

Na poziv Zdravstvenog centra Užica, najznačajnije užičke kompanije su blagovremeno reagovali i donirale sredstva za nabavku sanitetskog vozila za prevoz pacijenata do Opšte bolnice Užice.

Među donatorima je fabrika namenske industrije „Prvi partizan“ koja je izdvojila milion dinara. Osim toga, ova kompanija, donirala je i deset miliona dinara Vladi Republike Srbije za nabavku medicinske opreme.

Zdravstvenom centru Užice, milion dinara uplatila je i kompanija „Impol Seval“ kao i Valjaonica bakra Sevojno.

-Valjaonica bakra Sevojno je decenijama prepoznata kao društveno odgovorna kompanija među sugrađanima Užica i okoline, tako da ni ovog puta naša podrška nije izostala, saopšteno je iz ove kompanije. Nakon proglašenja epidemije COVID-a 19, iskazana je potreba za pojačavanjem kapaciteta zdravstvenog sistema Opšte bolnice Užice, a najhitnija je bila nabavka saniteta za prevoz ugroženih pacijenata.

Ova vredna donacija omogućiće podršku našim zdravstvenim radnicima i građanima Zlatiborskog kraja da lakše nastave borbu protiv korona virusa- navode iz Valjaonice bakra. Oni podsećaju građane da slušaju savete medicinskih radnika i poručuju “Ostanite kod kuće, spasite živote!”

Sredstva u visini od milion dinara uplatila je i kompanija „Jedinstvo“, a 300.000 dinara „Sirogojno company“.

-U sadašnjem trenutku, ovo je veoma dobar odziv privrednika iz Užica. Još jednom je užička privreda pokazala da je spremna da pomogne u momentu kada je to potrebno- rekao nam je Rade Ljubojević, vlasnik „Sirogojno company“ i potpredsednik Privredne komore Srbije.