Pocetna Društvo Zabrana kretanja vikendom od 15 časova

Zabrana kretanja vikendom od 15 časova

1086
0
Podelite

Gradski štab za vanredne situacije grada Užica podseća građane da je Vlada Republike Srbije na sednici u subotu 28. marta donela nove mere u cilju sprečavanja širenja epidemije korona virusa. Pored mera koje se odnose na samoizolaciju, posebno je važno da se građani od sutra, pridržavaju propisanog vremena zabrane kretanja- subotom od 15 do 3 časa, nedeljom od 15 do 5 časova ujutru, a radnim danom, kao i do sada od 17 do 5 časova ujutru. Najstariji sugrađani i dalje mogu napuštati svoje domove jedino nedeljom između 3 i 8 časova u cilju kupovine namirnica.

Gradski štab ukazuje da je prestala da važi odluka o dozvoljenoj šetnji kućnih ljubimaca u trajanju od 20 minuta između 20 časova i 21 časa, pa poziva vlasnike kućnih ljubimaca da se toga pridržavaju.

S obzirom da je Vlada Republike Srbije preporučila da se sve pijace na otvorenom i nedelje zatvorenom prostoru zatvore do daljnjeg Gradski štab obaveštava građane Užica da Gradska pijaca od ponedeljka, 30. marta prestaje sa radom.

Gradski štab apeluje da se građani strogo pridržavaju propisanih mera i poštuju pravo svakoga na zdravlje i bezbednost u uslovima smrtonosnog virusa. Neodgovornim ponašanjem ugrožava se ne samo sopstvena, već i bezbednost drugih.