Pocetna Ekonomija Kompanija „Jedinstvo“ Sevojno: Rad u skladu sa preporukama Vlade

Kompanija „Jedinstvo“ Sevojno: Rad u skladu sa preporukama Vlade

2207
0
Podelite

Kompanija „Jedinstvo“ Sevojno i u vanrednim okolnostima nastavlja da radi bez velikih problema, prilagođavajući se trenutnim okolnostima.

Mića Mićić, generalni direktor Kompanije aktivno učestvuje i u stalnom je kontaktu sa Privrednom komorom Srbije i zahvaljujući tome, može da ukaže na određene probleme i predloži i sugeriše eventualna njihova rešenja. Mićić je, kako nam je rekao, predložio PKS da građevinske firme koje rade, pre svega, na državnim, krucijalnim projektima i čija je realizacija u toku, ne budu uskraćene za stalnu podršku od države, jer je to veoma značajno za obezbeđivanje sredstava za isplatu zarada zaposlenima.
-Radimo na svim projektima u skladu sa preporukama Vlade i za sada sve teče normalno. Imamo dovoljno maski, rukavica i dezinfekcionih sredstava. Radno vreme smo uskladili sa zabranom kretanja– kaže Mićić i podseća da „Jedinstvo“ osim na velikom projektu u TENT-u radi i na još nekoliko značajnih poslova u Srbiji. „Jedinstvo“ ima svoj vozni park tako da ima prevoz za radnike, a za još jedan autobus sklopljen je ugovor sa lokalnim prevoznikom. Međunarni transport ove kompanije za sada normalno funkcioniše. Otpuštanja radnika nema, a svi koji su po preporukama Vlade morali da prekinu rad, poput majki sa decom do 12 godina, ne rade. Međutim, to, po rečima Mićića, sveukupno gledano, nije veliki broj radnika.
Po rečima Mićića, „Jedinstvo“ je ove sedmice povuklo radnike sa svojih gradilišta iz Budve, Kotora i Cetinja, osim iz Bara.