Pocetna Ekonomija Valjaonica bakra Sevojno: Rad kao u špicu godišnjih odmora

Valjaonica bakra Sevojno: Rad kao u špicu godišnjih odmora

5086
0
Podelite

Valjaonica bakra Sevojno tokom vanrednog stanja radi kao u vreme špica godišnjih odmora, gledajući sa aspekta broja radnika angažovanih u proizvodnji. Sirovina za proizvodnju ima, a transport, odnosno, isporuka gotovih proizvoda ide na sva tržišta u zemlji i inostranstvu, osim u Italiju, rekao je za „Vesti“, Milija Božović, generalni direktor.

Po rečima Božovića, od početka proglašenja pandemije i uvođenja prvih mera za suzbijanje širenja koronavirusa, u Valjaonici bakra se primenjuju mere zaštite u skladu sa svim preporukama Vlade Srbije i za sada nema problema.
-Obezbeđena su sva zaštitna sredstva, počev od maski, rukavica, dezinfekcionih sredstava. U restoranu smo napravili ređi raspored i dolaze manje grupe radnika da bi sedeli na razmaku od dva metra. Dezinfikujemo hale, mašine, ulaze, garderobu i sve druge prostore, kao i sva vozila koja dolaze u fabriku, a ako vozači nemaju masku mi im to obezbeđujemo i ne izlaze iz vozila. U suštini, radi se normalno s tim što smo rasporedili radnike u prvu, drugu i gde ima potrebe i u treću smenu u skladu sa preporukama Vlade– pojašnjava Božović i ističe da Krizni štab Valjaonice bakra tesno i svakodnevno sarađuje sa Kriznim štabom „Impol Sevala“ s obzirom da ove dve fabrike koriste zajedničke prostore, poput restorana i fabričkog kruga.
-Od prvog dana smo organizovali poseban prevoz za naše radnike sa područja Užica i Požege. Ugovore smo uradili sa „Bečej prevozom“. Transport radi i naša roba ide svuda osim u Italiju- napominje Božović i podseća da je od početka pandemije zabranjen odlazak na poslovna putovanja, ali i dolazak stranaka u fabriku. Radnici koji u skladu sa preporukama Vlade Srbije ne rade, kao što su majke sa decom do 12 godina, za sada koriste neiskorišćene dane starih godišnjih odmora, a ako u narednom periodu bude potrebno da se produži njihovo odsustvo s posla, Božović kaže da će se taj period računati kao plaćeno odsustvo.
-Za sve ovo smo se pripremili još pre donošenja mera Vlade – ističe Božović.