Pocetna Društvo Cveće na spomenik herojima

Cveće na spomenik herojima

980
0
Podelite

Povodom godišnjice početka NATO bombardovanja tročlana delegacija Udruženja veterana danas je položila cveće na spomen obeležje poginulim Užičanima u ratovima devedesetih.

U znak sećanja na heroje delegacija je položila cveće i odala dužnu poštu i u ime roditelja, rodbine, veterana i svih građana Užica koji iz opravdanih razloga izazvanih vanrednim okolnostima zbog epidemije koronavirusa to nisu mogli da učine.

Predsednik Udruženja veterana Zlatiborskog okruga Ranko Obradović kaže da i u ovako teškim trenucima u zemlji nisu dozvolili da izostane sećanje i pomen imena 23 heroja iz Užica koji su svoju mladost dali za otadžbinu.

– Nećemo i ne smemo da zaboravimo da je na današnji dan pre 21 godine započeto bombardovanje naše zemlje od strane NATO zlikovaca. Bombardovali su nas bezdušno 78 dana. Ubijali su našu decu, učenike, studente, stare i iznemogle, ubijali su naše vojnike i policajce… Gadjali su naše bolnice, škole, fabrike, puteve,pruge, naša polja…Cilj im je bio da nas unište, da nestanemo sa naših vekovnih prostora i da zagospodare svim našim rudnim i drugim bogatstvima – ali naš ponosni narod i Vojska to im nisu
dozvolili – navodi Obradović u pisanom obraćanju povodom obeležavanja godišnjice.