Pocetna Društvo U Srbiji 22 nova slučaja koronavirusa

U Srbiji 22 nova slučaja koronavirusa

1580
0
Podelite

Od jutros u Srbiji registrovana nova 22 slučaja obolelih. U Srbiji je do sada ukupno 171 obolela osoba od koronavirusa.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da će predložiti da se zabrana kretanja produži od 17 časova do pet časova ujuturu.

Obustavljen je javni gradski prevoz na teritoriji Srbije. Odluka stupa na snagu od 20 časova, i ne odnosi se na taksi prevoz, putnička vozila i prevoz za zaposlene.

Zabrana kretanja od 20 časova do 5 časova ujutru svakoga dana, izmenjena je za dan nedelju, tako da građani stariji od 65 godina mogu napuštati svoje domove od 3 do 8 časova ujutru, radi kupovine namirnica u samoposlugama ili lekova u apotekama.

Iz Gradske uprave je saopšteno da taksi vozila mogu početi sa radom u nedelju, 22. marta u tri časa i biti na raspolaganju sugrađanima starijim od 65 godina, tokom kupovine od 4 do 7 časova ujutru.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Vlade Republike Srbije objavilo je na svom sajtu spisak više od 800 trgovinskih objekata koji će raditi nedeljom od 4 do 7 časova u kojima će moći da se snabdevaju građani stariji od 65 godina.

U Užicu će raditi: četiri prodavnice Amana, Delhaze, Lidl, Idea, Roda i Prehrana. U Bajinoj Bašti radiće prodavnica Amana, Idea, Roda, Merkator, u Arilju će raditi četiri prodavnice STR Zlatna truba, jedna prodavnica STKR Ram, dve prodavnice Ariljski
Dućani, u Požegi će raditi dve prodavnice Prehrana, Idea, Roda, u Kosjeriću Prehrana i domaći trgovinski lanac, u Mačkatu će raditi Aman kao i u Čajetini.