Pocetna Ekonomija Najveći problem transport

Najveći problem transport

1527
0
Podelite

U velikom užičkom proizvođaču aluminijuma i proizvoda od aluminjuma, Impol Sevalu, dva dana posle uvođenja vanrednog stanja u zemlji zbog sprečavanja širenja koronavirusa proizvodnja se odvija bez velikih problema. Kako nam je rečeno iz ove kompanije, sirovina i repromaterijala ima, ali već se javljaju pojedini ino kupci koji otkazuju porudžbine jer sami obustavljaju rad. Međutim, za sada su to još uvek sporadični slučajevi. Impol Seval izvozeći skoro celokupnu proizvodnju, pre svega na tržište
Evropske Unije, spada u grupu značajnih izvoznika u Srbiji i jedna je od najznačajnijih kompanija u užičkom kraju.

Po rečima Ninka Tešića, generalnog direktora „Impol Sevala“, najveći problem za sada za ovu kompaniju je transport proizvoda, pre svega zbog velikih čekanja na graničnim prelazima.

Inače, u Impol Sevalu se proizvodnja i zaposleni organizuju i prilagođavaju na najbolji mogući način sa svim preporukama Vlade Srbije koje važe u ovom trenutku. Tako će se raditi i u narednom periodu bez obzira što se situacija menja iz dana u dan.

S obzirom da su popunjene obrasce uputili Ministarstvu privrede, očekuju i povratne informacije u vezi potvrda za kretanje radnika koji se vraćaju kući iz druge ili rade treću smenu. U kompaniji su svesni da će trenutna situacija ostaviti značajne posledice na ukupno poslovanje.

-Situacija jeste teška i komlikovana, ali smo preživeli mnoga teška vremena, preživećemo i ovo- poručuje Tešić.