Pocetna Politika SPS-JS: Marjanović nosilac liste, mladi u prvih dvadeset

SPS-JS: Marjanović nosilac liste, mladi u prvih dvadeset

3099
0
Podelite

Koalicija Socijalističke partije Srbije (SPS) i Jedinstvene Srbije (JS) u Užicu predala je Gradskoj izbornoj komisiji odborničku listu pod nazivom “Ivica Dačić SPS-JS Dragan Marković Palma” čiji je nosilac diplomirani ekonomista Radiša Marjanović.

Izbornu listu SPS-JS sa 67 odborničkih kandiata svojim potpisima podržalo je 2173 gradjana. Medju prvih dvadeset odborničkih kandidata su mladi, a na listi SPS-JS 40 odsto su žene, rečeno je posle predaje.

Kandidat za narodnog poslanika iz redova SPS-a i odbornika užičke skupštine Neđo Jovanović rekao je da SPS očekuje izuzetno dobar izborni rezultat u Užicu sa velikim stepenom izvesnosti na osnovu rezultata rada i da će se dalje boriti za njihove interese.

– Naši kadrovi su opravdali poverenje na mestima na kojima se nalaze i javnim funkcijama koje obavljaju i svoj posao su radili krajnje posvećeno, odgovorno i u interesu građana Užica – rekao je posle predaje liste kandidat za narodnog poslanika iz redova SPS-a Neđo Jovanović.

On je istakao da su na listi Koalicije naročito zastupljeni mladi i žene sa 40 odsto, zatim da su na listi ljudi od struke i da je pred biračima perspektivna odbornička grupa sa mladim kandidatima među prvih dvadeset odbornika.

Nosilac liste i kandidat za gradonačelnika Radiša Marjanović rekao je da lista SPS-JS ima kapacitet i očekuje da će dobiti poverenje gradjana za nosioce vlasti i u narednom mandatu u Gradskoj skupštini.

– Bilo kao vlast ili opozicija trideset godina učestvujemo u političkom životu grada Užica. Imamo iskusne kadrove koji prepoznaju gradske probleme, pre svega mislim na razvoj i projekte u narednom periodu.

Imamo mlade i stručne ljude koji će zajedno sa iskusnijima moći da ih uznesu. U izbornoj kampanji ćemo reći koje su to potrebe koje gradjani stavljaju pred nas i naše viđenje rešenja problema – poručio je Marjanović.

Kandidat za narodnog poslanika iz užičkog kraja Dejan Jovanović JS rekao je da koalicija sa socijalistima najdugovečnija na političkoj sceni Srbije.

-JS ostaje lojalan partner SPS-u na lokalnom i republičkom nivou za izbore. Konkretno u Užicu ovo su treći izbori na kojima učestvujemo zajedno i u ime koalicije mogu reći da očekujem bolji izborni rezultat u odnosu na ranije izbore – naveo je Jovanović.

Iz užičkog kraja na poslaničkoj listi SPS-JS nalazi se sedam kandidata.