Pocetna Društvo Nismo zadovoljni usvojenim zakonom 

Nismo zadovoljni usvojenim zakonom 

757
0
Podelite

U zgradi  Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu u Užicu održana je godišnja skupština saveza veterana (UVRI) za Zlatiborski okrug i Udruženja veterana grada Užica.

U radu Skupštine učestvovali su delegati i udruženja iz Zlatiborskog okruga. Vođena je diskusija o aktuelnim problema i zaključeno da veterani Zlatiborskog okruga nisu zadovoljni usvojenim Zakonom o pravima boraca, vojnih invalida i civila rata i članova njihovih porodica.

-Stupanjem na snagu navedenog zakona 1. januara 2021.godine, pokušaćemo predlogom amandmanima da dođemo do boljih rešenja i u interesu veterana – navodi se u saopštenju sa održane Skupštine i dodaje da “veterani Zlatiborskog okruga očekuju da će konačno biti rešeno pitanje ratnih dnevnica”.

Zaključeno je da su veterani Zlatiborskog okruga protiv formiranja partije veterana Zlatiborskog okruga, već traže da preko lokalnih samouprava ostvare još bolju saradnju u cilju ostvarenja svojih prava.

-Zahtevamo od svih lokalnih samouprava Zlatiborskog okruga (u okviru svojih nadležnosti) da protiv veterana ne podnos rešenja o izvršenju preko izvršitelja, već da im se prethodno omogući reprogram duga u trostrukom vremenskom trajanju u odnosu na prvobitno dati rok.

Predsednik Saveza UVRI Zlatiborskog okruga izneo je na Skupštini  kao pozitivan primer odnos gradonačelnika Užica i Gradskog veća Užica koji će omogućiti reprogram duga za INFO stan za veterane do 36 meseci.

U nekoliko opština Zlatiborskog okruga, ulice, trgovi i škole nazvane su  po herojima ratova od 1990. godine i nadamo se da će i druge lokalne samouprave postupiti na isti način, navodi se u saopštenju koje potpisuje predsednik Ranko Obradović.