Pocetna Ekonomija Raspisan tender za sistem za prodaju karata i pristup gondoli

Raspisan tender za sistem za prodaju karata i pristup gondoli

1964
0
Podelite

Opština Čajetina rapisala je i tender za nabavku sistema za kontrolu pristupa i prodaju karata za žičaru Gold gondola Zlatibor. Ovaj sistem biće instaliran na panoramsku žičaru ukupne dužine 8.866 metara u čijem su sastavu četiri stanice na kojima je potrebno instalirati kapije za kontrolu ulaza.

„Na svakoj od četiri stanice potrebno je instalirati jednu standardnu barijeru za regularne putnike, decu i odrasle, zatim, jednu široku barijeru koja omogućava prolaz osobama u kolicima, dečijim kolicima i biciklistima i jednu široku izlaznu barijeru bez očitavanja, kojom je omogućen samo izlaz. Sistem treba da omogući i korišćenje ski-pas propusnica koje su izdate za Ski centar Tornik, kako bi se omogućila uzajamna prodaja karata i prolaz kroz kapije, ali i da se razgraniče prodate karte Ski-centra Tornik i JP Gold Gondola Zlatibor, u cilju podele prihoda od prodaje”, rekla je Bojana Božanić.

Gold gondola Zlatibor, kao najduža panoramska gondola na svetu, predstavljaće jedinstvenu turističku atrakciju. Devet kilometara najmodernije vazdušne trase zlatiborske gondole povezaće centar Zlatibora sa ski centrom Tornik, preko Ribničkog jezera na kojem će se nalaziti međustanica. Gondola trenutno ima kapacitet 600 putnika po satu u 55 zasebnih kabina sa po 10 mesta, a vožnja Gondolom pružiće impresivnih 25 minuta sa neverovatnim pogledom na živopisne pejzaže Zlatibora.