Pocetna Politika Koalicija “Aleksandar Vučić – Za našu decu” predala listu

Koalicija “Aleksandar Vučić – Za našu decu” predala listu

4590
0
Podelite

Koalicija “Aleksandar Vučić – Za našu decu” predala je Gradskoj izbornoj komisiji odborničku listu koja je podržana sa 2154 potpisa građana.

– Veoma smo zadovoljni brzinom kojom su skupljeni potpisi i ogromnim odzivom gradjana Užica. Oseća se ogromna energija i vidi se da će ideja Aleksandra Vučića i naših koalicionih partnera imati svoj kontinuitet, verujemo još brže i snažnije u Užicu – naveo je kandidat za narodnog poslanika iz redova SNS-a Krsto Janjušević.

On je istakao da će ceo tim okupljen oko SNS-a raditi isključivo u opštem interesu svih građana Užica i da ova koalicija ima tim i sjajne ljude na listi navodeći između ostalih nosioca liste za lokalne izbore dr Jelenu Raković Radivojević, Mikicu Vesnića, dr Gorana Toškovića, Vesnu Tomašević Petrić…

– Ovo je ideja dovela do toga da ćemo iduće godine imati autoput na dvadesetak kilometara od Užica i aerodrom Ponikve uskoro učiniti funkcionalnim. Kada autoput dođe na 20 kilometara od Užica Imaćemo nove investicije i nova radna mesta zahvaljujući snažnoj podršci države i predsednika Republike – rekao je Janjušević i poručio “da ko sumnja u to neka se okrene i vidi autoput Preljin-Surčin, a ko sumnja u Ponikve može da vidi aerodrom Morava”.

Jedan od kandidata sa liste predvodjene naprednjacima automobilski as Mikica Vesnić rekao da za njega počinje jedna važna i odgovorna trka.

– U životu sam vozio mnogo trka, na većini njih sam i pobedio. Ali danas započinjem trku, po meni najvažniju i najodgovorniju, sa ljudima koji su sa mnom zajedno na listi. Ubeđen sam da ćemo predanim radom u budućnosti stvoriti još više šampiona ne samo u svetu sporta, već i u kulturi , biznisu i ostalim oblastima – poručio je Vesnić.

Nosilac liste dr Jelena Raković Radivojević na pitanje novinara da li to znači i da je kandidat za gradonačelnicu odgovorila je da će SNS sa svojim partnerima i lista na čijem je čelu jedna žena u
naredne četiri godine biti predvodnik razvoja grada.

-Svi mi dobro znamo iz političke istorije i društvenog života su žene uvek bile te koje su hrabre, odgovorne i koje su uvek umele da se bore. Prema tome to ne isključuje mogućnost da na čelu toga tima bude jedna žena. Kada pogledate listu SNS-a i koalicionih partnera videćete da su to odgovorni, vredni, stručni i profesionalni ljudi i da timskim radom moramo krenuti za razvoj i napredak Užica – navela je Radivojević.

U ime koalicije SNS-PUPS-SDP-PSS-BK-POKS listu je predao Boban Perišić koji je zahvalio gradjanima na podršci uz podatak da je čini pet stranaka i jedan pokret (Pozitivno Užice).

Na pitanje novinara zašto nije na odborničkoj listi Tihomir Petković je rekao da prepostavlja da je odluka organa stranke da je to zbog toga što je kandidat za narodnog poslanika i da ne bi bilo prirodno da je na obe liste. On je rekao da ne veruje da nije na odborničkoj listi zbog toga što rukvodsto stranke nije bilo
zadovoljno njegovim radom kao i radom njegovog tima.

-Ne verujem da je tako, jer da nisu bili zadovoljni, ne verujem da bi bio kandidat za narodnog poslanika – rekao je bivši gradonačelnik Užica.