Pocetna Sport Dobri rezultati atletičara

Dobri rezultati atletičara

1987
0
Podelite

Takmičari AK “Užice” u proteklom perodu učestvovali su na dvoranskom Prvenstvu Srbije za juniorke i juniorke i na Atletskoj sretenjskoj trci u Ušću gde su postigli zapažene rezultate na kojima su osvojili dve medalje.

Mihailo Jakšić pobedio je i osvojio zlatnu medalju u trci atletskih škola na 600 metara u Ušću. Ovaj mladi atletičar i buduća atletska zvezda koji je u svetu atletike nepunih osam meseci i učenik drugog razreda Osnovne škole “Stari grad” gde mu je učitelj, poznati odbojkaški sudija Zoran Murić, tako da ima podršku učitelja i Osnovne škole.

Mlada Natalija Stefanović je u trci mlađih pionirki na 1200 metara osvojila peto mesto.

Na dvoranskom Prvenstvu Srbije za juniorke i juniorke koje je održano u beogradskoj atletskoj dvorani 25. i 26. januara sudije su u trci na 1500 metara za juniorke napravile veliki propust i uticale na regularnost trke, tako da je Takmičarska komisija ASS donela odluku da se trka poništi i da se nova održi. Ona je održana u subotu 29. februara , na kojoj je Milica Žunić osvojila drugo mesto i postala vicešampionka države rezultatom 4.58,20. Sa malo sreće mogla je da dođe i do trona. Fantastična trka koja je podigla publiku na noge, gde su se prve četiri takmičarke plasirale u 50 stotih delova sekunde. Pobednica Natalija Grujić iz Šapca trčala je 4.57,86, trećeplasirana Sanja Đoković iz Čačka 4.58,26, a četvrtoplasirana Milica Tomašević iz Crvene zvezde trčala je 4.58,35.

Idućeg vikenda u Beogradu održava se dvoransko Prvenstvo Balkana za veterane. Rekorder Balkana i višetstruki balkanski prvak Mirko Minić nastupiće u tri trke (3000, 1500 i 800 metara).

“Odlične trke Mihajla Jakšića i Milice Žunić samo su pokazale da smo na dobrom putu, odnosno da se rad na treninzima isplati. Sezona dvoranskih prvenstava se završava, tako da nas u narednom periodu očekuje učešće na atletskim trkama i krosevima na otvorenom. Moram da napomenem, pošto AK “Užice” neguje sve kategoirije, da očekujem od Mirka Minića, koji je postavio visoke standarde, osvojivši titule prvaka i rekordera Balkana u kategoriji atletičara ispod 60 godina starosti. Od ove godine Mirko je prešao u kategoriju starijih od 60 godina i od njega očekujem dobre plasmane i rekorde Balkana. Moram da napomenem koliko je Mirko ozbiljno shvatio ovo prvenstvo pokazatelj je da se nalazi na pripremama u Švajcarskoj od 5. januara i tako reci sa aviona dolazi na takmičenje, a rezultati moraju doći i doći ce”, kaže trener AK “Užice” Željko Čeliković.