Pocetna Bajina Bašta Počinje gradnja zatvorenog bazena u Bajinoj Bašti

Počinje gradnja zatvorenog bazena u Bajinoj Bašti

2950
0
Podelite

Nakon nekoliko godina čekanja, u opštini Bajina Bašta ovog proleća očekuje se početak radova na izgradnji zatvorenog bazena na parceli pored osnovne škole Sveti Sava.

„Nakon što je parcelu Zadružne livade koja se nalazi u centru opštine, kupila lokalna kompanija Rolomatik, stekli su se uslovi za izgradnju. Prvovobitna opcija bila je da se zemljište da pod zakup, ali smo ipak odlučili da ga stavimo na licitaciju, a jedna od naših najuspešnijih firmi izrazila je spremnost da kupi zemljište i uloži novac za ovaj projekat”, rekao je za RINU, predsednik opštine Bajina Bašta, Radomir Filipović.

Zatvoreni bazen učenici iz Bajine Bašte moći će da koriste i kroz školski sport, jer će se neki od časova fizičkog vaspitanja moći oragnizovati na toj lokaciji.
„Imamo veliku potrebu za tim objektom iako imamo kupalište na Rači, Zaovinsko i jezero Perućac. Zatvoren bazen je ono što će upotpuniti naše sadržaje i od ove izgradnje imaćemo višestruke benefite”, naglasio je Filipović.

On ističe da će se nakon otvaranja zatvorenog, pristupiti i izgradnji otvorenog bazena kao i bungalova, koji će upotpunuti turstičku ponudu Bajine Bašte.

„Pored prodate parcele, ostalo je još zemljišta i u potrazi smo za investitorima koji bi tu izgradili moderan šoping centar”, naglašava Filipović.

Inače, Bajina Bašta iz godine u godinu beleži sve veći broj turista koji se odlučuju da posete upravo ovaj deo Srbije. Reka Drina, planina Tara kao i bogato kulturno-istorisjko nasleđe samo su neki od faktora koji je ovu opštinu na zapadu Srbije čine jedinstvenom turističkom atrakcijom.