Pocetna Društvo Oživela gradilišta

Oživela gradilišta

1011
0
Podelite

Vreme, pretežno bez padavina, omogućilo je izvođačima radova da se vrate na započeta, a tokom zime konzervirana radilišta na području grada Užica. Od 19. februara nastavljeni su radovi na Vlajkovom trgu koji su na početku rekonstrukcije raspoređeni u tri faze zbog kasnijeg zaključenja ugovora sa izvođačima. Kako je za „Vesti“ rekao Miloje Marić, načelnik Gradske uprave za infrastrukturu i razvoj Užice, prva faza je završena prošle jeseni od raskrsnice kod tržnog centra preko puta Malog parka do Vlajkovog trga, u Ulici Dimitrija Tucovića, betoniranjem trotoara. Sada je počela da teče druga faza kada će biti urađen sam trg, kao i postavljene paljene granitne ploče na već pripremljenom trotoaru i na trgu. Posle završetka ovih, radovi će biti nastavljeni od Vlajkovog trga do pešačkog prolaza prema prodavnici „Jadran“. Ukupna površina je 1.055 kvadrata.

Po rečima Marića, intenzivnije su oživela radilišta i na mnogim drugim lokacijama u gradu. Pre svega, nastavljeni su radovi na rekonstrukciji prostora nekadašnje zgrade komande u bivšoj kasarni u Krčagovu za startap kompanije i na prostoru namenjenom visokom obrazovanju, a rok za završetak je 1. april. Za koji dan će i JKP „Niskogradnja“ početi poslove na parternom uređenju na ovoj lokaciji, a nastavljena je i izgradnja sportske hale u Sevojnu, kao i završni radovi u sportskoj hali u Krčagovu koja bi trebalo konačno da bude spremna za funkcionisanje do kraja godine. Radovi su nastavljeni i na platou kod Narodnog muzeja.

-Važno je što su nastavnjeni radovi i na postavljanju vodovodnih priključaka u Karađorđevoj ulici započeti prošle godine da bismo taj deo ulice u što kraćem roku završili, jer sada taj prostor izgleda haotično – kaže Marić i napominje da će ovih dana početi paralelni radovi na izgradnji kišne kanalizacije i zameni vodovodnih cevi u Ulici Ive Andrića u Turici, kao i na postavljanju vodovodnih priključaka u Ulici Dušana Popovića. Za koji dan, očekuje se i početak izgradnje upravne zgrade JKP “Bioktoša“ na Sarića osoju, na mestu gde je izgorela stara.Marić najavljuje da će sa stabilizacijom vremenskih uslova biti nastavljeni planirani radovi na Starom gradu. Dodatno su izdvojena sredstva za izgradnju toaleta u Staparskoj banji i ovaj posao se privodi kraju, a intenzivirani su i radovi na realizaciji projekta NEOLIFE na ovom području.

Po rečima Marića, JKP „Niskogradnja“ završava parterno uređenje dve novoizgrađene stambene zgrade u Sevojnu namenjene izbeglim i raseljenim licima. Inače, asfaltna baza ovog preduzeća počela je da radi, pa i krpljenje rupa na gradskim ulicama. Biće nastavljeni i radovi po mesnim zajednicama koji se izvode zahvaljujući udruživanjem sredstava iz gradskog budžeta sa sredstvima građana. Istovremeno, kako navodi Marić, u toku je i raspisivanje javnih nabavki za ovu vrstu posla za ovu godinu.