Pocetna Servisne informacije Počinje prolećno pranje grada

Počinje prolećno pranje grada

1876
0
Podelite

U narednom periodu , a usled lepog vremena, počeće prolećno pranje Grada, prema planu prolećnog pranja za 2020. godinu, najavljeno je iz JKP “Bioktoš”. Predviđeno je pranje 250 ulica za oko 38 radnih dana.

Kakos u saopštili, posao je veoma obiman i kompleksan , a njegov što brži završetak zavisi od mnoštva faktora kao što su: vremenski uslovi, saradnja i visok stepen tolerancije sa građanstvom, prisutnost zaposlenih kao i ispravnost vozila. Usled velike zaprljanosti ulica ,kao i niskih temperatura posao se ne može obavljati noću, navode iz “Bioktoša”.

Takođe, podsećaju da je usled specifičnog reljefa u zimskim uslovima, a zarad veće bezbednosti u saobraćaju, neophodno posipanje većih količina rizle, koja se sa prvim sunčanim danima pretvara u prašinu. Kako bi što pre uklonili rizlu i nečistoće sa ulica, pranje započu sa prvim sunčanim danima, u kojima se temperatura, u kontinuitetu neće spuštati ispod 5 stepeni. Pre pranja određenih delova Grada, biće očišćena rizla, ali usled nemogućnosti da se ona očisti do poslednjeg zrna, postoji mogućnost da tokom pranja dođe do oštećenja na vozilima, pa zato iz “Bioktoša” mole za maksimalnu toleranciju i razumevanje, odnosno da se uklone vozila prema obaveštenjima, ali i zaobilaženje dela Grada koji se pere, kako za pešake, tako i za vozila.

Iz JKP “Bioktoš” naglašavaju da jedino uz maksimalnu toleranciju i razumevanje svih učesnika u saobraćaju, posao prolećnog pranja ulica mogu obaviti u planiranom vremenu.