Pocetna Društvo Užičke socijaldemokrate obeležile Dan socijalne pravde

Užičke socijaldemokrate obeležile Dan socijalne pravde

1295
0
Podelite

Užički odbor Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) obeležio je 20. februar Svetski dan socijalne pravde koji je pre 13 godina ustanovila Generalna skupština Ujedinjenih nacija kako bi upozorila čovečanstvo na potrebu stvaranja pravednijeg društva i koji je ujedno i dan ove stranke.

– SDPS se bori za iskorenjivanje siromaštva. U ovom trenutku u Srbiji 270.000 ljudi živi od socijalne pomoći, svaki četvrti stanovnik je u riziku od siromaštva, a preko 70.000 porodica živi sa jednim roditeljem. Zalažemo se da se ovim porodicama opredeli više novca i da utičemo na promenu zakona koji bi to omogućili – rekao je potpredsednik užičkih socijaldemokrata Đorđe Topalović prilikom obeležavanja Dana socijalne pravde  u sedištu  užičkog odbora stranke.

Topalović smatra da se u društvu sa više ozbiljnosti mora  pristupiti problemu siromaštva, položaju invalida, deci, Romima , raseljenim i izbeglim  licima u čemu će SDPS dati svoj puni doprinos.

-Socijaldemokratska partija Srbije baštini ideje levog centra. Stranka smo koja se zalaže za pravdu i jednakost, prava zaposlenih, jednakost polova i celokupne populacije. Ponosni smo na činjenicu da užički odbor   SDPS-a ima 40 odsto žena u svom članstvu i žena na značajnim funkcijama u gradu u oblasti ekologije, zdravstva, turizma –  navodi Dušan Spasojević, potpredsednik Predsedništva SDPS-a u Užicu.

On dodaje  da se SDPS shodno svojoj snazi trudi da doprinese  pravdi, jednakosti i boljem položaju radnika i da će u tome  svoj puni doprinos dati i u aktivnostima koje slede.

Dan socijalne pravde  stranka čiji je predsednik Rasim Ljajić obeležila je centralnom manifestacijom  u Novom Sadu, a užički odbor skromnom svečanošću u sedištu stranke.