Pocetna Društvo U utorak “Pažljivkova smotra”

U utorak “Pažljivkova smotra”

1326
0
Podelite

Savet za saobraćaj grada Užica u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja nastavlja sa aktivnostima na zaštiti i povećanoj bezbednosti najmlađih učesnika u saobraćaju. Već nekoliko godina realizuje se akcija “Pažljivko u saobraćaju” u okviru koje se deci besplatno dele knjige koje ih edukuju kako da se ponašaju u sabraćaju.

“Projekat “Pažljivkova smotra”, koji će biti realizovan u utorak, 25.februara, je uslovno takmičenje, zapravo provera znanja koja su oni iz tih skripti i knjiga naučili I usvojili. Oko 2000 dece, odnosno učenika prvog i drugog razreda u svim osnovnim školama, kao i vrtićima u Užicu biće testirano. Ovo je smotra koja se prvi put na ovaj način, kao takmičenje, organizuje. Radiće jedinstvene testove kao i sva deca u Srbiji, koji su prilagođeni njihovom uzrastu, odnosno, onome što oni treba da znaju o saobraćaju”,- kaže Budimir Vujović, član užičkog  Gradskog veća za saobraćaj.

Vujović napominje da će se nastaviti sa ovom i drugim aktivnostima na povećanju bezbednosti dece u saobraćaju u saradnji sa MUP-om, Agencijom za bezbednost saobraćaja, Crvenim krstom, Udruženjem “Roditelj” i drugim organizacijama.