Pocetna Društvo Pomoć kineskim prijateljima

Pomoć kineskim prijateljima

295
0
Podelite

Grad Užice  uputio je juče humanitarnu pomoć u kineski grad Harbin radi prevazilaženja problema sa epidemijom korona virusa.

Gradonačelnik Tihomir Petković  istakao je da Grad Užice ima poseban osećaj obaveze da pomogne, s obzirom da je pobratim sa gradom Harbinom.

-Sve su to razlozi da ponudimo pomoć gradu Harbinu u onome što im je neophodno u suočavanju sa velikim problemom vezanim za korona virus i oni su nam rekli da bi od najveće pomoći bilo da im obezbedimo 20 hiljada zaštitnih maski. Juče smo poslali  u Harbin najkvalitetnije maske, koje smo mogli da nađemo u našoj zemlji. Dobili smo zahvalnost naših kineskih prijatelja i srećni smo da kao grad možemo da budemo u funkciji širenja prijateljstva sa bratskim kineskim narodom-istakao je gradonačelnik Petković.

Nedavno su kineski prijatelji donirali oko 300 hiljada evra za rekonstrukciju sportskog centra na Pori i parka, koji je nazvan „Park prijateljstva“.

Podsetimo, da je pre toga Linda Vong donirala 340 hiljada evra za završetak dečijeg vrtića na Pori, koji smo nazvali po njoj,naveo je gradonačelnik.

Ostavite odgovor