Pocetna Društvo Pomoć kineskim prijateljima

Pomoć kineskim prijateljima

972
0
Podelite

Grad Užice  uputio je juče humanitarnu pomoć u kineski grad Harbin radi prevazilaženja problema sa epidemijom korona virusa.

Gradonačelnik Tihomir Petković  istakao je da Grad Užice ima poseban osećaj obaveze da pomogne, s obzirom da je pobratim sa gradom Harbinom.

-Sve su to razlozi da ponudimo pomoć gradu Harbinu u onome što im je neophodno u suočavanju sa velikim problemom vezanim za korona virus i oni su nam rekli da bi od najveće pomoći bilo da im obezbedimo 20 hiljada zaštitnih maski. Juče smo poslali  u Harbin najkvalitetnije maske, koje smo mogli da nađemo u našoj zemlji. Dobili smo zahvalnost naših kineskih prijatelja i srećni smo da kao grad možemo da budemo u funkciji širenja prijateljstva sa bratskim kineskim narodom-istakao je gradonačelnik Petković.

Nedavno su kineski prijatelji donirali oko 300 hiljada evra za rekonstrukciju sportskog centra na Pori i parka, koji je nazvan „Park prijateljstva“.

Podsetimo, da je pre toga Linda Vong donirala 340 hiljada evra za završetak dečijeg vrtića na Pori, koji smo nazvali po njoj,naveo je gradonačelnik.