Pocetna Politika Dejanović: Iskoristiti šansu i predložiti više žena na listama

Dejanović: Iskoristiti šansu i predložiti više žena na listama

1043
0
Podelite

Potpredsednica Socijalističke partije Srbije i predsednica Foruma žena SPS-a Slavica Đukić Dejanović izrazila je očekivanje da će posle izbora koji će najverovatnije biti održani krajem aprila Narodna skupština i lokalni parlamenti imati više žena u novim sazivima.

-Donete zakonske izmene koje predviđaju da  40 odsto žena na poslaničkim i odborničkim listama, kao šansu  treba iskoristiti  nametanjem ekoloških, ekonomskih i socijalnih tema koje će popraviti kvalitet života porodice i pojedinačno svakog čoveka – poručila je Dejanović na sastanku članstva SPS-a i Foruma žena Zlatiborskog okruga na kome je govorila o posledicama zakonskih izmena..

Ona je dodala da su “žene sklone da veliku politiku prepuste drugima i da se bave politikom  koja život znači za nju i najbliže”, ali  i apelovala da se šansa iskoristi.

– Predstojeći izbori će za SPS značiti nastavak započetih aktivnosti sa najbitnijim pitanjima na državnom nivou, a to su pitanja mira, dijaloga i ekonomske stabilnosti, kao i negovanje politike kojom se suverenitet i integritet zemlje čuva na sve načine – dodala je Dejanović koja je u republičkoj Vladi kao ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku.

Na republičkom nivou socijalisti će nastupiti u koaliciji sa Jedinstvenom Srbijom (JS) koja kako je rekla u Užicu od 2008. godine nikada ničim nije narušena.

-Lokalne sredine će procenjivati da li ćemo i na lokalne izbore tako izaći, ali očekujemo da u najvećem broju sredina upravo tako i bude. O postizbornim aktivnostima za sada ne govorimo. Procene postoje i istraživanje javnog mnjenja i verujemo da se mnogo toga neće promeniti, ali da sačekamo kraj aprila i posle izbora razgovaramo o postizbornim koalicijama. Ono što je sigurno započeti su koraci u interesu građana Srbije i ne treba ih prekidati – rekla je Đukić-Dejanović.

Odgovarajući na pitanje novinara ona je između ostalog rekla da “živimo u turbulentnom vremenu, ali su ideali vezani za socijalističke ideje, stogodišnjicu njihovog postojanja, pa i tri decenije postojanja  Socijalistička partije još potrebniji građanima Srbije”.

– Porodica treba da bude osnova svih društava, prisutni tradicionalni principi međugeneracijske solidarnosti i potreba da budemo bliski jedni sa drugima. Svet počinje da se bavi socijalnim pitanjima, jer ekonomije i kompletan razvoj ukoliko idu napred, a čovek ne živi kvalitetno, ne znače ništa – zaključuje potpredsednica SPS-a.