Pocetna Politika SRS: Na lokalu samo sa strankama koje imaju sličan program

SRS: Na lokalu samo sa strankama koje imaju sličan program

1216
0
Podelite

Predsednik Gradskog odbora Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Milić kaže da su užički radikali otvoreni za učešće na lokalnim izborima u koaliciji sa drugim strankama koje imaju sličan program i viđenje gradskih problema.

Užički radikali traže da Grad Užice u Republici dobije “specijalan status grada”zbog prisutnih ekoloških problema, posebno zagađenosti vazduha.

– Pitanje obilaznice oko Užica i izmeštanja saobraćaja je “zakočeno” godinama unazad i niko ga ne pokreće. Obilaznica rešava saobraćajne probleme i problem zagađenosti vazduha. Tražimo specijalan status od Republike, jer jedino tako možemo ostvariti recimo da nam priključak na gas bude besplatan ili što jeftiniji – navodi Milić i dodaje da je logično da se izgradi fekalni kolektor u Turici i uradi sanacija Volujačkog potoka.

Pored gradskog većnika za poljoprivredu, užički radikali koji su na prošlim izborima imali četiri mandata iz svojih redova na funkciji imaju i potpredsednika Gradske skupštine Užica.

-Insistiraćemo da se svake godine povećava iznos budzeta za poljoprivredu koji je ove godine 30 miliona i povećan je za 3 miliona dinara, da se podstiču mladi poljoprivrednici kako bi imali održivu proizvodnju i ostanu na selu– dodaje Aleksandar Milić.

Radikali smatraju da Užicem treba da se upravlja iz Užica, a ne stranački iz Beograda, a na pitanje o medijskoj zastupljenosti predsednik Gradskog odbora navodi da su zadovoljni odnosom lokalnih užičkih medija niti postoji bojkot praćenja njihovih aktivnosti od bilo kog lokalnog medija.

-Pre dve nedelje oglasili smo se povodom saglasnosti zabrane gradnje minihidrolektrana i to su mediji lepo propratili, kao i našu peticiju o ukidanju Zakona o javnim izvršiteljima koji se kao predlog SRS    nalazi u Narodnoj skupštini od prošlog septembra i još ne dolazi na dnevni red – kaže Milić i podseća i na slučaj užičke porodice Ćitić.

Užičani su pteciju o ukidanju izvršitelja podržali sa 1500 potpisa, a prosek starosti članstva Srpske radikalne stranke u Užicu koja je proslavila stranačku slavu Sveta tri jerarha je trideset godina.