Pocetna Društvo Za sport u Sevojnu 2, 5 miliona

Za sport u Sevojnu 2, 5 miliona

2492
0
Podelite

U odnosu na prošlu, ove godine je iz budžeta Gradske opštine Sevojno nešto više novca opredeljeno za sport,tačnije izdvojeno je oko 2 i po miliona dinara, dok je za kulturu izdvojeno 600 hiljada dinara.

„Za godišnji program predviđeno je 380 hiljada, za posebni program 750 hiljada, za pregled sportista 70 hiljada, a 300 hiljada predviđeno je za MOSI koji ćemo realizovati sa sportskim savezom Užice. Gradska opština Sevojno je prošle godine prvi put učestvovala, ove godine se MOSI igra u Novoj Varoši, gde ćemo ponovo učestvovati sa određenim brojem sportista”, rekao je za TV 5 član opštinskog veća za sport i kulturu Milija Kulašević.

Prema rečima Kulaševića sport u Sevojnu je u ovom momentu na uzlaznoj putanji. Četiri sportska kluba u ovoj opštini okupljaju oko tristapedesetoro dece. Do nove školske godine biće gotova i školska sala u okviru Osnovne škole „Aleksa Dejović”, pa će klubovima koji imaju potrebu za održavanjem turnira u zatvorenom prostoru biti mnogo lakše.

Iz budžeta opštine Sevojno za kulturu je izdvojeno 600 hiljada dinara.

„Imamo sedam udruženja koja se bave kulturom, od narodne tradicije, književnosti do likovne umetnosti i dramskih sekcija. Nekadašnja stara, ruinirana škola prilagođena je toj nameni, pa ćemo imati malo veći prostor za realizaciju programa udruženja. U toku ove godine tu će sigurno početi da se održavaju predstave, a ovih dana je u toku i priprema za raspisivanje konkursa iz kulture. Očekujemo da će udruženja konkurisati, odobriće se sredstva za razne profile. U toku su i dogovori sa gradskim ustanovama kulture u vezi održavanja nekih njihovih programa i postavki koje su prilagođene prostoru i građanima Sevojna, na taj način ćemo im približiti kulturna dešavanja, da ne moraju za sve ići u grad Užice.”

Za omladinske projekte opredeljeno je takođe šesto hiljada dinara.

„To su uglavnom konkursi koji su za razne vrste edukacija, počev od  antidopinga, zdravog života, to je sport za mlade, školski sport.”

Kulašević napominje da sva sredstva koja su izdvojena za mlade, kao i za sportiste školskog uzrasta su dobro uložena sredstva jer je danas najvažnije skloniti decu sa ulice i okrenuti ih zdravim stilovima života.