Pocetna Politika Bacetić: Ostajemo verni bojkotu

Bacetić: Ostajemo verni bojkotu

2038
0
Podelite
foto: arhiva

Užički odbor organizacije protesta “1 od pet miliona” smatra da je bojkot izbora otpor diktaturi i ostaje veran ovoj odluci.

Član organizacionog odbora “1 od 5” dr Željko Bacetić kaže da se užički odbor ogradjuje od odluke dela odbora u Beogradu koji je najavio učešće na prolećnim izborima.

-Kompletan društveni sistem  je urušen i neutralisane bilo kakve moralne vrednosti u društvu. Svaki stanovnik Srbije  to može da vidi i ne može da ne primeti užasno stanje u društvu u kome živimo – navodi dr Bacetić i podseća da je bojkot zaživeo i građanima i u Užicu obećana borba protiv korumpirane vlasti.

On dodaje da je od 20 ljudi u beogradskom odboru organizacije “1 od 5 miliona”, dvanaest bilo za izlazak na izbore, a javnost obaveštena o njihovoj odluci izlaska na izbore.

Bacetić navodi da o ovoj odluci nije obavešten niti konsultovan bilo koji organizacioni odbor u Srbiji pa ni užički i da izlazak na izbore znači postati oružje u rukama Vučićeve vlasti.

-Gradjani su učestvovali na protestima zbog neviđenog stepena kriminilizacije društva i korupcije – kaže Bacetić i dodaje da je bojkot jedini rešenje za unapred pokradene izbore.

Protesti “1 od 5” miliona počeli su u Užicu 25. januara prošle godine po snegu izuzetno hladnom vremenu kada se ispred Gradske kuće okupilo više hiljada gradjana.

Održano je 20 protestnih mitinga, a organizatori najavljuju nove kada počne kampanja za bojkot prolećnih izbora za koji je krajnji rok da budu održani početak maja.